ΕΛΛΑΔΑ

Οι Αθηναίοι «βούλιαξαν» ξανά τις παραλίες εν μέσω της… επέλασης του «Κλέωνα»

Οι Αθηναίοι «βούλιαξαν» ξανά τις παραλίες εν μέσω της… επέλασης του «Κλέωνα»
IN–TIME.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και σήμερα (15/07) στις παραλίες της Αττικής.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και σήμερα (15/07) στις παραλίες της Αττικής, με Αθηναίους αλλά και τουρίστες να θέλουν να πάρουν μία… ανάσα δροσιάς, καθώς η θερμοκρασία έχει «ανέβει» ακόμη και πάνω από τους 40℃.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέο «κύμα» καύσωνα στη χώρα μας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες και να οδηγήσει τη θερμοκρασία στα… ύψη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Καύσωνας Κλέων: Μικρή «ανάσα» από την Κυριακή και νέα «λάβα» από την Πέμπτη

«Λιώνει» η Ελλάδα από τον καύσωνα «Κλέων», ο οποίος τόσο την Παρασκευή, όσο και σήμερα Σάββατο (15/7) δείχνει τα… δόντια του και «ψήνει» κάτω από τον καυτό ήλιο, σχεδόν όλη την επικράτεια. Είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά θερμοπληξίας, ενώ, υπάρχουν και αρκετά λιποθυμικά επεισόδια.

Ήδη, οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία έχουν προχωρήσει στη λήψη μέτρων έτσι ώστε οι πολίτες, εργαζόμενοι, τουρίστες κλπ., να προστατευτούν από την ακραία ζέστη. Το θετικό είναι πως από την Κυριακή θα υπάρξει μίνι υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, όμως, οι άνεμοι που θα αρχίσουν να πνέουν κάνουν εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση αναφορικά με τις πυρκαγιές.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι μετεωρολόγοι αλλά και η ΕΜΥ με το επικαιροποιημένο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων, συνηγορούν πως η υποχώρηση του καύσωνα θα είναι πρόσκαιρη. Από την Πέμπτη, αναμένεται το θερμόμετρο να «σκαρφαλώσει» ξανά πάνω από τους 40℃, προκαλώντας νέα «ασφυξία» σε όλη τη χώρα.

Όπου φύγει… φύγει για μία ξαπλώστρα και λίγη δροσιά!

Ο καύσωνας «Κλέων» οδηγεί τους πολίτες σε μία διαρκή αναζήτηση δροσιάς, με τις παραλίες να είναι γεμάτες από τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας (15/07).

Αποτελεί χαρακτηριστικό γεγονός ότι από τις 06:00 το πρωί, η ακτογραμμή της Αττικής άρχισε να γεμίζει από λουόμενους που ήθελαν να «πιάσουν» θέση κοντά στη θάλασσα, για να μπορούν να δροσίζονται εν μέσω των υψηλότατων θερμοκρασιών που καταγράφονται και σήμερα.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που ανέφεραν ότι βρέθηκαν από πολύ νωρίς στις παραλίες, έτσι ώστε να φύγουν μέχρι τις 10:00 με 10:30, για να προλάβουν την «κατακόρυφη» αύξηση της θερμοκρασίας, όσο πλησιάζουν οι μεσημβρινές «ώρες αιχμής» του καύσωνα.

Σχετικές ειδήσεις