Πέντε παραλίες βγαλμένες από καρτ ποστάλ μια «ανάσα» από την Αττική
Παραλίες μοναδικές, με καταγάλανα νερά που θυμίζουν νησί
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Πέντε παραλίες βγαλμένες από καρτ ποστάλ μια «ανάσα» από τo κέντρο της Αθήνας

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών που έφερε ο καύσωνας «Κλέων» οδηγούν τους Αθηναίους να αναζητούν κοντινούς προορισμούς και όμορφες παραλίες - Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε πέντε παραλίες με φανταστικά νερά και απίστευτα φυσικά τοπία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

Η εμφάνιση του καύσωνα «Κλέων» έχει οδηγήσει τους Αθηναίους στην αναζήτηση παραθαλάσσιων προορισμών κοντά στην πρωτεύουσα.

Πέρα από τις οργανωμένες πλαζ και τα πολυσύχναστα beach bar υπάρχουν δεκάδες ελεύθερες και μαγικές παραλίες που θυμίζουν νησί, ενώ βρίσκονται μόλις λίγη ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Παραλίες μοναδικές, με καταγάλανα νερά και υπέροχο φυσικό τοπίο συνθέτουν ένα ήρεμο και μαγικό σκηνικό που σίγουρα δεν θυμίζει παραλία της Αττικής.

Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε πέντε παραλίες που δεν έχουν υποστεί ανθρώπινη παρέμβαση και που θυμίζουν νησί.

Σούνιο: Η παραμυθένια παραλία «ΚΑΠΕ» που θυμίζει Κυκλάδες

Κοντά στην παραλία των Λεγρενών, υπάρχει μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Το ΚΑΠΕ Σούνιο, που αποτελεί αρκτικόλεξο του «Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» είναι μια μυστική (τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια χρόνια) παραλία του λεκανοπεδίου. Η τοποθεσία της την κάνει μαγική και τα γαλάζια νερά της σε μεταφέρουν απευθείας σε κάποιο νησί των Κυκλάδων.

Ο κολπίσκος με τα καταγάλανα νερά, τα βράχια που στολίζουν την παραλία και το ψιλό χαλικάκι κάνει το μέρος ξεχωριστό. Πρόκειται για μία παραλία ανοργάνωτη που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα εκείνες των πιο δημοφιλών νησιών.

Το ΚΑΠΕ στον χάρτη:

Γραμματικό: Το παραθαλάσσιο ησυχαστήριο της Αττικής που ακούει στο όνομα «Σέσι»

Μία από τις πιο ήσυχες παραλίες της Αττικής είναι το Σέσι στο Γραμματικό. Πρόκειται για μία καθαρή παραλία με διάφανα νερά και βότσαλα η οποία δεν είναι τόσο κοσμοπολίτικη και σπάνια συγκεντρώνει κόσμο ακόμη και ώρες αιχμής.

Το Σέσι είναι μια χαλαρή παραλία με αρμυρίκια και ψιλό βοτσαλάκι στην οποία εκτός από διάφανα νερά σου προσφέρει και φυσική σκιά για να κάτσεις για ώρες και να χαλαρώσεις. Πρόκειται για μια παραλία αρκετά κοντά στην Αθήνα περίπου 20 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα. Θα το βρείτε μετά το Γραμματικό ενώ θα χρειαστεί να περάσετε και από έναν βατό χωματόδρομο κάποιων χιλιομέτρων.

Το Σέσι στον χάρτη:

Εύβοια: Η κρυφή παραλία με τα καταγάλανα νερά που απέχει μόλις 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας

Στα Νέα Στύρα Ευβοίας, βρίσκεται μία ακατοίκητη νησίδα, η οποία είναι πραγματικά μαγευτική. Πρόκειται για το νησάκι Αιγιλεία, που παρουσιάζει ενδιαφέρον και από ιστορική άποψη, καθώς εκεί αποβίβασαν οι Πέρσες τους αιχμαλώτους τους μετά την κατάληψη της Ερέτριας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Μαραθώνα, όπου ακολούθησε η περίφημη μάχη.

Στην δυτική πλευρά του υπάρχει σε κοντινή απόσταση μια βραχονησίδα, η οποία ονομάζεται «Άγιος Ανδρέας».

Το δρομολόγιο του ferry boat Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα περνάει πολύ κοντά από αυτό το μαγευτικό νησάκι, ωστόσο αν θέλεις να κολυμπήσεις στα τιρκουάζ νερά και όχι μόνο να απολαύσεις την θέα θα πρέπει να διαθέτεις κάποιο ταχύπλοο για μπορέσεις να πλησιάσεις περισσότερο. Διαφορετικά μπορείς να κολυμπήσεις στην παραλία «Νέα Στύρα».

Κερατέα: Ο επίγειος παράδεισος «Δασκαλειό»

Μόλις σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αττικής βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος. Μεταξύ Λαυρίου και Πόρτο Ράφτη, βρίσκεται η Κερατέα στη νοτιοανατολική πλευρά της Αττικής. Λίγο μετά την Κακιά Θάλασσα, μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της, στέκει υπερήφανο, χτισμένο σε ένα λόφο, το Δασκαλειό. Ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που έχει όμως απέραντη ομορφιά.

Τα νερά είναι πεντακάθαρα και όχι ιδιαίτερα βαθιά κάτι που κάνει το Δασκαλειό ιδανικό για τις οικογένειες με παιδιά. Το Δασκαλειό αποτελείται από τρία λιμανάκια που είναι και οι παραλίες του. Πρόκειται για αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά.

Το τρίτο λιμανάκι που είναι και το μικρότερο είναι ανοργάνωτο και λιγότερο πολυσύχναστο.

Το Δασκαλειό στον χάρτη:

Πόρτο Γερμενό: Η παραλία «Προσήλι» βγαλμένη από ταινία

Μία μαγική παραλία με γαλαζοπράσινα νερά δεσπόζει στο Πόρτο Γερμενό, ο λόγος για το «Προσήλι». Το Πόρτο Γερμενό βρίσκεται στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου κάτι που κάνει τον προορισμό ακόμη πιο δελεαστικό. Για να φτάσει κανείς στο Πόρτο Γερμενό πρέπει να κατευθυνθεί προς το Αλεποχώρι και έπειτα προς Ψάθα.

Στο Προσήλι ο επισκέπτης θα κολυμπήσει σε εκπληκτικά νερά που δεν θυμίζουν άλλη παραλία εντός Αττικής. Η διαδρομή είναι εκπληκτική καθώς το τοπίο εναλλάσσεται από βουνό και θάλασσα. Από τα στείρα άγρα βράχια, στα πυκνόφυτα δάση και το γαλάζιο της Ψάθας.

Το Προσήλι στον χάρτη:

Διαβάστε επίσης

Le Figaro: Η Αλόννησος είναι ο «ναός» της κατάδυσης στην Ελλάδα

Ένα ακατοίκητο νησί κοντά στην Αθήνα γεμάτο υπέροχες παραλίες

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές διαμονής στη λίστα επιθυμιών για τους Έλληνες

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ