ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με αναφορές στους δύο ηρωικούς πιλότους η πρώτη δήλωση της νέας Προέδρου του Αρείου Πάγου

areiospagos
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της στην ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Στην πρώτη δήλωση με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα δεν παραλείπει να κάνει ειδική αναφορά στους δύο ηρωϊκούς πιλότους που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι είναι «επιτακτικό αίτημα της ορθής και έγκαιρης παροχής έννομης προστασίας, ως συμμόρφωση στις αρχές του Κράτους Δικαίου»

Αναλυτικά η δήλωση της νέας Προέδρου του Αρείου Πάγου

Η κατά τη συνταγματική επιταγή επιλογή μου στην κορυφαία θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου περιποιεί σε μένα εξαιρετική τιμή. Η έναρξη άσκησης των καθηκόντων μου συμπίπτει με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή ευρύτατων περιοχών της πατρίδας μας, την εκκένωση οικισμών και την κατάκαυση εστιών και περιουσιών των συμπολιτών μας, παρά τις υπεράνθρωπες, τις ηρωϊκές προσπάθειες των μονάδων πυρόσβεσης και των εθελοντών. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης κατάσβεσης, στην περιοχή της Καρύστου, ο Χρήστος και ο Περικλής έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα. Οι ανυπολόγιστες συνέπειες των πυρκαγιών σε βάρος της ζωής και της περιουσίας των πληγέντων συνανθρώπων μας, επιτείνουν την τεράστια ευθύνη, την οποία εμπεριέχει το αξίωμα, το οποίο αναλαμβάνω να υπηρετήσω.

Είμαι πεπεισμένη ότι σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους μου, δικαστικούς λειτουργούς της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, όλων των βαθμίδων, άπαντες προσηλωμένοι στο καθήκον μας, ως εγγυητών των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, με τους ακαταπόνητους συνεργάτες μας, δικαστικούς υπαλλήλους και τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, τους δικηγόρους της χώρας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιήσουμε, με τη συνδρομή της Πολιτείας, το επιτακτικό αίτημα της ορθής και έγκαιρης παροχής έννομης προστασίας, ως συμμόρφωση στις αρχές του Κράτους Δικαίου.