ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξέσπασε η Ουράνια Δημακοπούλου - «Δεν αντέχω άλλο. Δέχομαι απειλές»

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξέσπασε η Ουράνια Δημακοπούλου - «Δεν αντέχω άλλο. Δέχομαι απειλές»
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Με ένα έντονο ξέσπασμα της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου συνεχίστηκε σήμερα η εξέταση της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Μ’ έχετε εδώ εξι ώρες! Μου λέτε πως δε διαβάζω τα ιατρικά έγγραφα! Μου λέτε ότι δεν έχω γνώση! Εμένα! Που είμαι εδώ, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου! Λέτε πως δεν έχω γνώσεις ιατρικής και τα λένε οι δημοσιογράφοι και τα ακούνε οι γονείς μου» ξέσπασε η μάρτυρας έπειτα από ερώτηση της έδρας και φωνάζοντας, χτυπώντας τα χέρια συνέχισε: «Δεν αντέχω άλλο! Ποιο όφελος έχω; Βάλλομαι χωρίς λόγο!» φώναξε η μάρτυρας χτυπώντας τα χέρια της στο έδρανο έπειτα από το σφυροκόπημα ερωτήσεων της έδρας.

«Για ποιο λόγο νομίζετε ότι ήρθα εδώ; Να υπερασπιστώ την κατηγορούμενη; Δεν έχω πάρει ούτε 1 €. Ζητώ συγνώμη άλλα έχω εξαντλήσει τα περιθώρια για αυτά που ακούγονται. Αν ο κύριος Μπουζιάνης είχε λάβει τον ιατρικό φάκελο δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Αν είχε δώσει σαφή απάντηση δεν θα ήμουν εδώ» συνέχισε με την πρόεδρο να απαντά: «Ούτε εμείς σας μιλήσαμε. Ούτε σας εκφοβίσαμε. Αν είστε φορτισμένη συναισθηματικά δεν αφορά εμάς. Είμαστε εδώ για να δικάσουμε μια υπόθεση και θέλουμε να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν σας κατηγορήσαμε για κάτι και δεν κατάλαβα από τι πυροδοτήθηκε όλο αυτό».

Νωρίτερα, η μάρτυρας επανέλαβε την άποψη της ότι η μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έπασχε από επιληψία. «Η προσωπική και επιστημονική μου άποψη είναι ότι το παιδί είχε επιληψία και δεν κατάφερε να αντιμετωπιστεί. Αν οι γιατροί πίστευαν ότι δεν έχει επιληψία αλλά έδιναν φάρμακα έκαναν και κακό! Δημιούργησαν αντιδραστική ηωσυνοφιλία και πέθανε από αυτό!» ανέφερε και στη συνέχεια ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη είχε εικόνα μυοκαρδίτιδας, υποστηρίζοντας πως «το παιδί μέχρι τις 12/4 είχε κλινική εικόνα μυοκαρδίτιδας».

«Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες στο τρίπλεξ καρδιάς. Δεν μπορεί να γίνει συσχέτιση με αυτά που βρέθηκαν νεκροτομικά. Αφού δεν υπάρχει κάτι συγκρίσιμο δεν μπορώ να καταλήξω σε συμπέρασμα. Από τη στιγμή που δεν έχω μετρήσιμο υπέρηχο δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για την καρδιά. Στα παιδιά θα μπορούσε να δείξει αρρυθμίες που σχετίζονται με αύξηση καρδιακού ρυθμού ή μείωση» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Το ηλεκτροκαρδιογράφημα τις αρρυθμιογόνες παθήσεις που σχετίζονται με αιφνίδιο θάνατο, τις δείχνει;

Μάρτυρας: Αν υπάρχει χρόνια κατάσταση θα την δείξει. Λίγο πριν καταλήξει κάποιος δε θα την δείξει.

Πρόεδρος: Η Καρατζά λέει ότι το εξέτασα το παιδί και έκανα και υπέρηχο 12/4 και διαπίστωσα ότι η ανακοπή δεν είχε πειράξει την καρδιά, εσείς διαφωνείτε;

Μάρτυρας: Δεν την κρίνω. Εγώ λέω ότι αυτό που ισχυρίζεται δεν αποδεικνύεται από ιατρικό φάκελο…

Πρόεδρος: Αφού οι εξετάσεις έδειχναν φυσιολογικές γιατί να προχωρήσουν σε κάτι παραπάνω;

Μάρτυρας: Γιατί είχαν ήδη χαθεί δυο παιδιά. Έπρεπε να πάρουν υγρό από τον εγκέφαλο για να δουν αν υπήρχε κάποια λοίμωξη εγκεφάλου.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η αιτία της ανακοπής στο Καραμανδάνειο;

Μάρτυρας: Η ανακοπή προήλθε επειδή τελούσα υπό λοίμωξη και πυροδοτήθηκε από αυτή. Έχω εγκέφαλο χωρίς οξυγόνο, πνεύμονα χωρίς οξυγόνο, άρα και καρδιά χωρίς οξυγόνο.

Πρόεδρος: Πως μπορεί να είχε βαριά λοίμωξη, να μην είχαν πιάσει τα φάρμακα, να μην είχε πυρετό, να είναι ευδιάθετο το παιδί και να παθαίνει ανακοπή από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού;

Μάρτυρας: Το διπλό αντιβιοτικό σχήμα ρίχνει τον πυρετό. Δε γνωρίζουμε ποιο μικρόβιο ήταν αυτό. Όταν δεν πέφτουν τα λευκά αιμοσφαίρια και η crp δείχνει ότι δεν έχει καταπολεμηθεί η λοίμωξη ακόμα, απλώς έχει πέσει ο πυρετός.