ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται η κατάθεση της ιατροδικαστή

Δίκη Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται η κατάθεση της ιατροδικαστή

Στη χθεσινή κατάθεσή της η μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου διαφώνησε με το οτι ο θάνατος της Τζωρτζίνας προκλήθηκε από χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης, ενώ μάλιστα αμφισβήτησε και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν υπό την εποπτεία του καθηγητή Ράικου

 

Με την κατάθεση της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου συνεχίζεται και σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο.

Στη χθεσινή κατάθεσή της, η μάρτυρας, ένα από τα «όπλα» του Αλέξη Κούγια, διαφώνησε με το οτι ο θάνατος της Τζωρτζίνας προκλήθηκε από χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης, ενώ μάλιστα αμφισβήτησε και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν υπό την εποπτεία του καθηγητή Ράικου.

Συγκεκριμένα, η κ. Δημακοπούλου είχε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από εκείνη που έχουν εκφράσει ο επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαος Ράικος και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται στη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Τον Ιανουάριο του 2023, η ιατροδικαστής, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε δηλώσει πως «Δεν στοιχειοθετούνται ανθρωποκτονίες», αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας, Ιρίδας και Τζωρτζίνας.

Η ιατροδικαστής προτάθηκε ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι το 9χρονο κορίτσι έφυγε από τη ζωή από υποθρεψία σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη. Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί), σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας», απάντησε σε σχετική ερώτηση της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η κ. Δημακοπούλου αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν υπό την εποπτεία του καθηγητή Ράικου υποστηρίζοντας ότι «τα 6,5 mg/ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων».