ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι ουσίες στη Τζωρτζίνα προέρχονται από ιατρογενείς χειρισμούς λέει ο Κραββαρίτης

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι ουσίες στη Τζωρτζίνα προέρχονται από ιατρογενείς χειρισμούς λέει ο Κραββαρίτης

Την εκτίμηση ότι οι ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας δόθηκαν από γιατρούς και όχι από την κατηγορούμενη διατύπωσε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Λυπάμαι που θα το πω έτσι… ακόμα κι εγώ μα βρω αυτά τις ουσίες δε θεωρώ ότι θα πετύχω να τις χρησιμοποιήσω σωστά και να έχω αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό απαιτεί γιατρό καταρτισμένο πανειδικοτήτων» απάντησε ο κ. Κραββαρίτης σχετικά με το αν θα μπορούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις ουσίες που βρέθηκαν στο παιδί.

«Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι όλα αυτά προέρχονται από ιατρογενείς χειρισμούς. Η λογική, η επιστήμη και η γνώση κατατείνει ότι τα φάρμακα αυτά δόθηκαν κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανορθόδοξο» το πόρισμα Μπουζιάνη και επανέλαβε πως η Τζωρτζίνας Δασκαλάκη είχε μικρό προσδόκιμο ζωής. «Το πόρισμα Μπουζιανη, να μην το πω διάτρητο, αλλά είναι τουλάχιστον ανορθόδοξο. Εγκλωβιστηκε νομίζω από την τοξικολογική» επανέλαβε ο Χρήστος Κραββαρίτης που κλήθηκε στη συνέχεια να σχολιάσει το πως η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη ανένηψε από την ανακοπή στο Καραμανδάνειο με 30.000 λευκά αιμοσφαίρια, ενώ δεν τα κατάφερε στο Παίδων με 22.000 λευκά αιμοσφαίρια. «Ήταν ένα διαφορετικό παιδί πια, ένας άλλος οργανισμός μετά την ανακοπή που την οδήγησε σε τόσα προβλήματα».

«Το κορίτσι αυτό ήταν μια φαρμακαποθήκη. Η φαρμακευτική αγωγή ήταν επιβεβλημένη γιατί ο οργανισμός τα είχε ανάγκη. Η πολυφαρμακία από μόνο της μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις» είπε λίγο αργότερα και συμπλήρωσε πως το προσδόκιμο ζωής της Τζωρτζίνας ήταν μικρό.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις το προσδόκιμο ζωής είναι παρά πολύ μικρό. Ποτέ δεν ξέρουμε σίγουρα και εμπιστευόμαστε την επιστήμη, αλλά είχε μια κλινική εικόνα επίφοβη ως υψηλού κινδύνου» είπε και συνέχισε: «Θα έλεγα ότι πρέπει να σφίξεις την καρδιά σου, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι κάποια στιγμή θα έρθει κάτι πολύ άσχημο».

Γεωργακόπουλος: Ο κ. Μπουζιάνης κατέθεσε ότι είναι λογικό να μη μεταβολίζεται το ρουκουρόνιο γιατί δόθηκε μεταθανάτια. Τι πιστεύετε;

Μάρτυρας: Οι τοξικολογικές εκθέσεις έχουν χαρακτήρα αδέξιο. Προκαλούν σύγχυση. Έγινε διασωλήνωση αλλά είναι ορφανή από αναισθητικα πως γίνεται αυτό;

Γεωργακόπουλος: Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείτε. Άρα δεν μπορείτε να πείτε πότε δόθηκε το ροκουρόνιο.

Μάρτυρας: Θα έπρεπε ίσως να γίνει και άλλη τοξικολογική από κάποιον ουδέτερο τοξικολόγο.

Γεωργακόπουλος: Αυτοί δεν είναι ουδέτεροι δηλαδή;

Μάρτυρας: Εννοώ που να μην εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόεδρος: Δεν είπατε καλή λέξη… εμπλέκονται;

Μάρτυρας: Κι είχα καλό βαθμό στην έκθεση!

Κούγιας: Κι ο Κασσελάκης καλό βαθμό είχε...

Ο κ. Κούγιας λίγο αργότερα προέβη σε ένα ακόμη σχόλιο για τον κ. Κασσελάκη λέγοντας προς την πρόεδρο του δικαστηρίου: «Τώρα θα έρθει ο Κασσελάκης να τα αλλάξει όλα κύρια πρόεδρε, θα σας ξεδοντιάσει!».

Σχετικές ειδήσεις