ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άγιος Παντελεήμονας: Προφυλακίστηκε ο 74χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον γείτονά του

Άγιος Παντελεήμονας: Προφυλακίστηκε ο 74χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον γείτονά του

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε με αυτεπάγγελτα διορισμένη δικηγόρο από τον ανακριτή

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 74χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε στον Άγιο Παντελεήμονα έναν 50χρονο φίλο και γείτονα του και τραυμάτισε την 45χρονη σύζυγο του, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε με αυτεπάγγελτα διορισμένη δικηγόρο από τον ανακριτή. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Ο 74χρονος φέρεται να αποδίδει τη δολοφονική επίθεση στο αλκοόλ, αφού διασκέδαζε με το θύμα και την οικογένεια του με αφορμή τα γενέθλια ενός από τα τρία παιδιά του. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, νευρίασα, ήμουν μεθυσμένος και τον πυροβόλησα», φέρεται να υποστηρίζει ο ηλικιωμένος.

Ο κατηγορούμενος και το ζευγάρι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, ενώ όταν επέστεψαν από την έξοδό τους, ο 74χρονος που είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ φέρεται να πήγε στο διαμέρισμα του ζευγαριού προκαλώντας καβγά και υποστηρίζοντας πως«δεν αισθανόταν καλά γιατί κάτι του έριξαν στο ποτό του».

Όταν ο 74χρονος χτύπησε την πόρτα των γειτόνων του, άνοιξε ο 50χρονος φίλος του με τον ηλικιωμένο να του βάζει τις φωνές και να πυροβολεί στο κεφάλι. Στη συνέχεια επιχείρησε επιτέθηκε και στη σύζυγο του φωνάζοντας ότι θα σκοτώσει και τα παιδιά. Η γυναίκα, στην προσπάθεια της να προστατεύσει τα παιδιά της, επιχείρησε να του πάρει το όπλο με αποτέλεσμα ο 74χρονος να την τραυματίσει.