ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: «Ο πατέρας μου είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο» λέει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Folli Follie: «Ο πατέρας μου είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο» λέει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Η απολογία του υιού Κουτσολιούτσου για την Folli Follie θα συνεχιστεί αύριο οπότε και ο κατηγορούμενος αναμένεται να αναφερθεί στον υποόμιλο της Ασίας.

Τη σκυτάλη των απολογιών στη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie πήρε ο γιος του ιδρυτή του ομίλου, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, αφήνοντας αιχμές για τον πατέρα του από τα πρώτα λεπτά της απολογίας του.

«Από την αρχή ένιωσα ότι ήταν ενός ανδρός αρχή. Ο πατέρας μου είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ένιωθα ότι δεν ακουγόμουν. Το ότι δεν ακουγόμουν με προβλημάτισε. Είχα ιδέες και ήθελα να προσφέρω. Το 1997 η εταιρεία εισάγεται στο χρηματιστήριο. Αυτό έφερε στο φως το τι είχε πετύχει η εταιρεία μέχρι τότε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ενώ όλοι στην Ελλάδα μας ξέρανε έγινε μια πρόταση για ιδιωτικοποίηση καταστημάτων αφορολόγητων ειδών» είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Εκτενή αναφορά έκανε στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών εξηγώντας ότι διοχέτευε σε αυτά την ενέργεια του. «Για να είσαι στο αεροδρόμιο πρέπει να είσαι μια γνωστή μάρκα. Οι ταξιδιώτες είναι διεθνείς. Αυτή η εργασία μου όλη αυτή η προσπάθεια μας έφερε σε επαφή με μεγάλους οίκους του εξωτερικού» σημείωσε συμπληρώνοντας λίγο αργότερα πως «Στη folli follie δεν μπορούσα ούτε να τελειώσω τη φράση μου, δεν έβλεπα στον εαυτό μου στο μέλλον να συνεχίζει με αυτό το brand».

Η απολογία του υιού Κουτσολιούτσου θα συνεχιστεί αύριο οπότε και ο κατηγορούμενος αναμένεται να αναφερθεί στον υποόμιλο της Ασίας.

«Έχουν φαγωθεί τα πάντα»

Νωρίτερα, κλείνοντας την απολογία του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ζήτησε να κάνει μια τοποθέτηση για τη νέα διοίκηση της εταιρίας εκφράζοντας την πικρία του και τη διαφωνία του για τις κινήσεις που οδηγούν στην καταστροφή -όπως είπε- τη Folli Follie.

«Με βαραίνει ότι υπήρξε σε όλο αυτό το διάσημα μια σύμπραξη της pwc και της διοίκησης. Έχουν περάσει 28 μήνες από την εξυγίανση, έχουν φαγωθεί τα πάντα και είναι ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο που πρέπει να το πω. Ο νους μου όλο αυτό το διάστημα είναι εκεί πέρα. Να σωθούν κάποια πράγματα να σωθούν οι μικροί επενδυτές. Έχουν πουληθεί τα πάντα και συνεχίζεται ένα ψέμα εις βάρος όλων. Το θεωρώ τεράστιο σκάνδαλο. Είμαι τόσο στεναχωρημένος αυτή τη στιγμή. Ψυχολογικά έπρεπε να είμαι σε κάποιο ίδρυμα για κατάθλιψη, αλλά θα το παλέψω για τους ανθρώπους μου. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι… δε λέω τι είδους… αλλά οργάνωση είναι!».