ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Δικάζεται ξανά για μαστροπεία η μητέρα της 12χρονης - Έφεση από την Εισαγγελία

Σεπόλια: Δικάζεται ξανά για μαστροπεία η μητέρα της 12χρονης - Έφεση από την Εισαγγελία

Η απόφαση για την απαλλαγή της κατηγορούμενης από την κατηγορία της μαστροπείας της 12χρονης ελήφθη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία, ωστόσο τώρα ασκήθηκε έφεση.

Στην άσκηση έφεσης ως προς την 38χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό για το αδίκημα της μαστροπείας προχώρησε η Εισαγγελία Εφετών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως εκτός από το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος, θα κληθεί να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και για την μαστροπεία, καθώς κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφιας.

Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση για την απαλλαγή της κατηγορούμενης από την κατηγορία της μαστροπείας ελήφθη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία 4-3, δηλαδή οι 4 ένορκοι την έκριναν αθώα και οι τρεις τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι είναι ένοχη.

Τι έλεγε η εισαγγελέας

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Νικολού είχε υποστηρίξει πως η μητέρα της 12χρονης φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία και είχε ζητήσει να κριθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο.

Κατά την αγόρευση της, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, φέρεται να σημείωσε πως η μητέρα της 12χρονης διένειμε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης στους «πελάτες» που κάθονται στο εδώλιο, αλλά και πως είχε ενεργό συμμετοχή στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία υπό την έννοια ότι εξώθησε και διευκόλυνε μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την 12χρονη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει χρήματα.

Στις 2 Απριλίου, όταν και αποφυλακίστηκε, η ίδια δεν θέλησε να παραχωρήσει κάποια δήλωση στις κάμερες, ωστόσο ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας σημείωσε πως «για έναν άνθρωπο, όταν παραμένει 18 μήνες στη φυλακή είναι πάρα πολύ δύσκολο, ειδικά όταν αυτός ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά πρωτίστως η κόρη της έλεγε από την αρχή ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση».

Σχετικές ειδήσεις