ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη ιστιοπλόου: «Δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε, η Αμαλία κέρδισε τη ζωή» λέει η μητέρα της

Δίκη ιστιοπλόου: «Δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε, η Αμαλία κέρδισε τη ζωή» λέει η μητέρα της

Η μητέρα της Αμαλίας ξεκίνησε την κατάθεση της στην δίκη για τον βιασμό της κόρης της.

Αποδεχόμενη την ευθύνη της και ξεσπώντας κατά του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας ξεκίνησε την κατάθεση της η μητέρα της Αμαλίας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στη δίκη για το βιασμό της κόρης της όταν βρισκόταν σε ηλικία 12 ετών από τον προπονητή της.

«Της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της. Αυτό το πράγμα δεν θα το ξαναέχει στα χέρια της. Για ποιο λόγο να του χρωστάω τα παιδιά μου και τη ζωή της; Μεγαλώνω τώρα ένα 11χρονο μέσα στη μαυρίλα. Ναι, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε, αλλά είμαι εδώ σήμερα και εκείνη έχει κερδίσει τη ζωή και ας είναι δακτυλοδεικτούμενη!» είπε η μητέρα της Αμαλίας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατωρου, ενώ σε πρώτο βαθμό ο προπονητής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια. Ωστόσο, ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία που τον έστειλε ξανά στο εδώλιο και για βιασμό.

Σύνεδρος: Πως μια μητέρα δεν διαβάζει το παιδί της για 3 χρόνια; Πως δεν καταλάβατε τί συμβαίνει; Εμένα τα παιδιά μου είναι 20 χρονών και με ένα τηλεφώνημα καταλαβαίνω. Εσείς πώς δεν καταλάβατε ένα παιδί 12-13 χρονών;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλή…

Σύνεδρος: Πώς μπορεί να το κρύψει στα 12;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε κλειδώσει τόσο πολύ που είχε κατεβάσει κουρτίνα. Φερόταν απόλυτα φυσιολογικά. Αν δεν μου το έλεγε η ίδια, δεν ξέρω αν θα το καταλάβαινα. Ένιωθα ασφαλής εγώ πρώτα απ’όλα…

Αναφερόμενη σε μώλωπες που είχε εντοπίσει πάνω στο παιδί της, υποστήριξε πως η 12χρονη τότε Αμαλία της έλεγε πως ήταν από την προπόνηση. «Δεν αντιλήφθηκα κάτι περίεργο. Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο φιλικό προφίλ και ολοι οι γονείς τον εμπιστευόσασταν. Πάντως, δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις με τον κατηγορούμενο και τους γονείς του».

Η ίδια χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς άλλων γονέων του ιστιοπλοϊκού ομίλου περί σχέσης του τότε 30χρονου προπονητή και της 12χρονης. «Είναι δυο μητέρες. Υπηρχε ένα κλίμα ζηλοφθονίας αφού άρχισε να παίρνει της διακρίσεις της με το νέο προπονητή. Υπήρχε πάντα βέβαια πόλεμος στην Αμαλία και κουτσομπολίστικη συμπεριφορά. Με αυτές τις κύριες συνεχίσαμε μαζί αφού αλλάξαμε κατηγορία και μέχρι και το 2016, ήμασταν όλοι μαζί. Δεν αναζήτησαν τον προπονητή, δεν τον υπερασπίστηκαν τότε» σχολίασε.

Πρόεδρος: Που έμενε ο κατηγορούμενος, ερχόταν στο μαγαζί σας; Κοιμόταν στο μαγαζί σας;

Μάρτυρας: Το μαγαζί ήταν ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Ερχόταν γιατί εκεί αποθήκευαν πράγματα του ομίλου, όποτε ερχόταν για αυτούς τους λόγους. Είχα ένα κουζινάκι γύρω που μαγείρευαν γιατί είχαμε περίεργο ωράριο και είχαμε ένα τραπέζι στο μαγαζί για να τρώμε οικογενειακά ενώ το μαγαζί δούλευε. Οποίος περνούσε τον καλούσαμε.

Πρόεδρος: Τί σχέση βλέπατε να έχουν ;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Δεν είδα κάτι διαφορετικό απ’ ότι με άλλα παιδιά.

Πρόεδρος: Βγήκε βόλτα μόνη της μαζί του και μάλιστα τους δώσατε την άδεια σας;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό. Η Αμαλία έκανε παρέα με τους συναθλητές της και όλοι μαζί έβγαιναν βόλτες. Ποτέ δεν πήγε η Αμαλία μόνη της.

Πρόεδρος: Τους γονείς του ποτέ τους γνωρίσατε;

Μάρτυρας: Πρώτα είχαν έρθει στο μαγαζί για να αγοράσουν ένα όπλο και μετά σπίτι τους μας κάλεσαν για φαγητό. Ήταν ευγενικοί οι άνθρωποι. Ο κατηγορούμενος ήταν έξω και άργησε μία ώρα.

Πρόεδρος: Είπατε για βιασμό ή για σεξουαλική κακοποίηση;

Μάρτυρας: Στο μυαλό μου δεν έχει διαφορά.

Πρόεδρος: Σας εμπιστευόταν η κόρη σας;

Μάρτυρας: Είμαστε δεμένη οικογένεια.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ποτέ ότι φοβάται, δεν θέλει να πάει;

Μάρτυρας: Στο τέλος. Είχε αλλάξει, μίλησε λίγο πριν φύγει από τον όμιλο ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Πώς το μάθατε;

Μάρτυρας: Το παιδί ηχογράφησε στο κινητό του πατέρα της ένα μήνυμα. Ο λόγος της ήταν άρτιος. Μας είπε ότι έχει αφήσει ένα μήνυμα και πήγε για ύπνο. Ακούσαμε το μήνυμα και η ζωή μας καταστράφηκε...μας έλεγε ότι «ο κατηγορούμενος δεν είναι αυτό που νομίζετε, με χτυπά με βρίζει με πονά ότι θέλει να με ξεφτιλίσει σε σας και στο χωριό», ότι την ενοχλεί και ντρέπεται. Πήγαμε στην αστυνομία.

Πρόεδρος: Ο μάρτυρας αστυνομικός έχει καταθέσει ότι του είπατε για χαδάκια, όχι για βιασμό.

Μάρτυρας: Όχι, είπα για βιασμό. Ντρεπόμουν το παιδί μου που δεν είχα καταλάβει τι συνέβη στο παιδί μου.

Κατά τη μητέρα της Αμαλίας, η κόρη της ήταν ένα κλειστό παιδί, που «εγκλωβίστηκε τόσο πολύ στο συναίσθημα που της δημιούργησε ο κατηγορούμενος». Η εξέταση της μάρτυρα θα συνεχιστεί στις 16 Απριλίου.