ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζήγρας προς Άκη: Μίλα να σώσεις το παιδί σου

Ζήγρας προς Άκη: Μίλα να σώσεις το παιδί σου

Νέα ένταση προκλήθηκε και σήμερα, Τρίτη, (18/11/2014) στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών.

Την ώρα που η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου κλήθηκε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί επί του νέου αιτήματος που υπέβαλε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, ο ξάδερφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας απευθυνόμενος προς τον Τσοχατζόπουλο του είπε: «Μιλά για να σώσεις τη κόρη σου. Πες τα να σώσεις το παιδί σου». Ο πρώην υπουργός εμφανώς εκνευρισμένος του ζήτησε να σταματήσει: «Σταματά επιτέλους. Έχεις τρελαθεί τελείως». «Είσαι εγκληματίας» ανταπάντησε ο ξάδερφός του.

Το αίτημα της Αρετής

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» δια του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, κατέθεσε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, επικαλούμενος κυρίως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το ένα από τα τρία παιδιά της.

Αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της αναμένεται να καταθέσει και ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Νωρίτερα, οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση που είχαν υποβάλει στο Δικαστήριο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί - δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος - το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Το Δικαστήριο διέκοψε λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε μια εκ των δικαστών κάνοντας λόγο για προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους.

Σχετικές ειδήσεις