ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άκης: Η Βίκυ καταστράφηκε μέσα στη φυλακή- Να αποφυλακιστεί!

Άκης: Η Βίκυ καταστράφηκε μέσα στη φυλακή- Να αποφυλακιστεί!

Για εξοντωτικές ποινές που πληρώνουν η σύζυγος αλλά και η κόρη του μόνο και μόνο επειδή είναι συγγενείς του έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο υπέρ του αιτήματος της συζύγου του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της ο πρώην υπουργός είπε:

«Βρεθήκαμε στη φυλακή όλη η οικογένεια με εξοντωτικές ποινές. Εκτός από εμένα η γυναίκα αλλά και η κόρη μου. Παντελώς αθώοι άνθρωποι. Τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί. Δικάζετε με βάση την οικογενειακή ευθύνη. Είναι δυνατόν; Κι όμως έτσι είναι. Η γυναίκα μου βρίσκεται φυλακή γιατί ήταν σύζυγός μου. Η κόρη μου το ίδιο. Εγώ είμαι ο στόχος. Εγώ είμαι ο αντίπαλος στη μάχη που δίνεται με όλα τα μέσα. Είναι πρωτίστως πολιτική δίκη αλλά και συμφερόντων».

Αναφερόμενος στον 8χρονο γιο τους ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε:

«Ο γιος μας ζει στο χωριό Ζέλι. Τη Δευτέρα πάει σχολείο στην Αθήνα και την Παρασκευή επιστρέφει στο Ζέλι. Καταλαβαίνετε σε ποια κατάσταση ζει αυτό το παιδί 30 μήνες; Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση μάνας-παιδιού. Επομένως αυτός ο χωρισμός και το ότι παρατείνεται από εξάμηνο σε εξάμηνο είναι οδυνηρός και για τη μάνα και για το παιδί.Για την κατάσταση της μητέρας, σας το λένε και τα χαρτιά. Ήταν άνθρωπος υγιής. Τώρα είναι κατεστραμμένη. Καταστράφηκε μέσα στη φυλακή».

Πρόεδρος: Τι θα κάνει αν βγει από τη φυλακή;

Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχει για αυτή τίποτα περισσότερο από το παιδί της.

Ο Φ. Ραγκούσης, συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Εδώ και ενάμιση χρόνο η Βίκυ Σταμάτη βρίσκεται σε ακούσια νοσηλεία. Δεν την προκάλεσε αυτή. Είναι δυνατόν να υποκρίνεται; Πέρασε από όλους τους γιατρούς και στο Θριάσιο και στο Δρομοκαΐτειο και όλοι είπαν ότι είναι πάσχουσα. Τι είναι αυτό που κρατά τη Βίκυ Σταμάτη στη φυλακή;

Πάσχει από ψυχική διαταραχή και αυτοκτονική συμπεριφορά. Το παιδί μεγαλώνει χωρίς γονείς. Έχει σε βάρος του μια εχθρική συμπεριφορά. Δεν υποκαθίσταται η αγκαλιά της μάνας. Η Βίκυ Σταμάτη έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη».

Σχετικές ειδήσεις