ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινές σε 10 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Ποινές σε 10 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Αθώοι στην κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν οι 26 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σπείρας που διακινούσε χασίς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Κρήτης, η οποία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, τον Αύγουστο του 2013, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι 7 βασικοί κατηγορούμενοι μαζί με ακόμα 3 συγκατηγορούμενούς τους, κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών και τους επιβλήθηκαν -ανάλογα με τις κατηγορίες- ποινές φυλάκισης από 10 έως 16 χρόνια και χρηματική εγγύηση από 50.000 ευρώ μέχρι και 100.000 ευρώ.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι 4 από τους 10, αφού για τους 6 το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο της εμφάνισης στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ακόμη, από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, δώδεκα κηρύχτηκαν αθώοι για τις πλημμεληματικές πράξεις, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν για πλημμελήματα.

Σχετικές ειδήσεις