ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένοπλες Δυνάμεις: Ποινικές διώξεις για τη νοθεία στα καύσιμα

Ένοπλες Δυνάμεις: Ποινικές διώξεις για τη νοθεία στα καύσιμα

Ποινικές διώξεις «σε βάρος αγνώστων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς για τα αδικήματα της κατ' εξακολούθηση υπεξαίρεσης πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος και της κατ' εξακολούθηση νοθείας» καυσίμων άσκησε η Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η Ανακρίτρια του 2ου Τμήματος του Στρατοδικείου Αθηνών έλαβε παραγγελία διενέργειας τακτικής ανάκρισης για το θέμα από την Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών στις 14/11/2014.

«Η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν μια πραγματικότητα και όχι 'σενάριο επιστημονικής φαντασίας' όπως ορισμένοι ισχυρίζονταν απέναντι στις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας.

«Η άσκηση ποινικών διώξεων είναι μάλιστα και μια απάντηση σε όσους την τελευταία δεκαετία αντιμετώπιζαν τα καταγγελλόμενα με ανευθυνότητα, παρότι αυτά αφορούσαν στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, είναι «επιβεβλημένο να βρεθούν οι ένοχοι, όσο «άγνωστοι» και αν είναι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν». Επισημαίνει δε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι σχετικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ και να ενημερώνονται τακτικά οι οικονομικοί εισαγγελείς.

«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την πάταξη των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και σύντομα αναμένεται να τεθεί τέρμα και στη δράση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας των καυσίμων» κατέληξε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας.