ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Μη νόμιμη η κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens

ΣτΕ: Μη νόμιμη η κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens

«Όχι» στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας ότι δεν είναι νόμιμο το προβλεπόμενο ύψος των κατασκευών στην περιοχή αυτή.

Στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, σε έκταση 615 στρεμμάτων και ειδικότερα στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60) είχε δρομολογηθεί επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. (Academy Gardens) από την Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακίνητης και Κινητής περιουσίας. Η εν λόγω εταιρεία φέρεται να είναι ιδιοκτήτρια 19,7 στρεμμάτων στο 124 οικοδομικό τετράγωνο της επίμαχης περιοχής.

Έτσι, στο Έ Τμήμα του ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλεπόταν η τροποποίηση των όρων και περιορισμών δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα 124,126, 127 και 128 της περιοχής 75 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου των Αθηνών. Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν (υπ΄ αριθμ. 25/2015 γνωμοδότηση) ως μη νόμιμο το σχέδιο Διατάγματος ως προς το προβλεπόμενο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων.

Σχετικές ειδήσεις