ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρωτοδικείο Αθηνών: Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ΕΡΤ

Πρωτοδικείο Αθηνών: Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ΕΡΤ

Nέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της προσωρινής διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε., που έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου (2.2.2015), με προσωρινό πρόεδρο τού Διοικητικού Συμβουλίου τον νομικό και πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ Ιωάννη Καρακώστα, συζητήθηκε σήμερα (13/2/2015) στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκε από το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και τον δικηγόρος Γιώργο Κόκκα, ο οποίος ήταν νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ και απολύθηκε με το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης το 2013.

Μεταξύ των άλλων, στην αίτηση υπογραμμίζεται ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα για μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ, αλλά και να παραμείνει η κατάσταση όπως ήταν πριν την 11η Ιουνίου 2013 στις κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, κ.λπ.

Τέλος, ζητείται να χορηγηθούν καταστάσεις των απασχολουμένων, των δαπανών κ.λπ. της ΕΡΤ και να παραχωρηθούν γραφεία στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής για τη διεκπεραίωση του έργου της προσωρινής διοίκησης που έχει οριστεί από το Ειρηνοδικείο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις