ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κως: Δάσκαλος κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης

Κως: Δάσκαλος κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης

Με την υπόθεση 62χρονου δασκάλου παραδοσιακών χορών από τον Αρχάγγελο που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης κοπέλας θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.

Ο 62χρονος συνελήφθη το 2012 με την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε έτη.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψή του 62χρονου, έγινε στις 12 Μαρτίου 2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου μετά από καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο 62χρονος αφού οδήγησε με το αυτοκίνητο την 15χρονη ανήλικη σε ερημική τοποθεσία στον Αρχάγγελο Ρόδου την αποπλάνησε και την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 62χρονος τις τελευταίες δυο εβδομάδες πριν τη σύλληψή του, είχε προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος της ίδιας ανήλικης.

Ο δράστης παρέδιδε, σε πνευματικό κέντρο, μαθήματα χορού σε νεαρά άτομα, ηλικίας 12 έως 19 ετών, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη παθούσα.

Σε βάρος του 62χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού που έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα αλλά όχι και τα δεκαπέντε έτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ με διάταξη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου δόθηκαν όλα τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

Πάντως απολογούμενος ο 62χρονος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε αθώος, διευκρινίζοντας μάλιστα πως είναι δημοτικός υπάλληλος και όχι δάσκαλος χορού καθώς τα μαθήματα τα παραδίδει αφιλοκερδώς στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου (που εποπτεύεται από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Ταξιαρχών Αρχαγγέλου Ρόδου).

Σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται τις αρνείται, τονίζοντας πως ουδέποτε έκανε το παραμικρό από τα όσα αναφέρει η 15χρονη κοπέλα στη κατάθεσή της, για την οποία αφήνει να εννοηθεί πως έχει συμπεριλάβει στα λεγόμενά της και τα όσα κάποιοι της έχουν υποδείξει «προφανώς για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε στην κλειστή κοινωνία της Αρχαγγέλου το γεγονός ότι ένα κορίτσι μπήκε, βραδινή ώρα, σε ένα αυτοκίνητο ενήλικου άνδρα και έγινε αντιληπτή από ομοχώριούς τους, προσπαθούν να πετύχουν την καταδίωξή του και την εμφάνιση της ανήλικης ως «θύματος».

Μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή και τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα του αποφάσισε υπέρ της πρότασης του κ. ανακριτή και έτσι ο 62χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης συναναστροφής με ανήλικα παιδιά.

Πηγή: rodiaki.gr