ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αθώος κρίθηκε ο Κασιδιάρης

Αθώος κρίθηκε ο Κασιδιάρης

Χωρίς ποινή αποχώρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής στις 7 Ιουνίου 2012.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε την πράξη από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή, και έπαυσε την ποινική δίωξη αφού όπως είχε υποστηρίξει και ο εισαγγελέας νωρίτερα στην αγόρευσή του, για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη εντός 3μηνου. Την απόφαση του δικαστηρίου χαιρέτισαν με επευφημίες και χειροκροτήματα πολλοί συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Πρόεδρος προς Κασιδιάρη

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη είπε πως η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη. «Έπρεπε να ζητήσετε μια συγγνώμη...Το δικαστήριο δεν δικάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά με τα πραγματικά περιστατικά. Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας».

Η Λιάνα Κανέλλη σε δηλώσεις της τόνισε ότι «η λέξη αθώος δεν ακούστηκε μέσα στο Δικαστήριο» συμπληρώνοντας πως «ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ποιοι είναι οι στόχοι της Χρυσής Αυγής».

Η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και αναφερόμενη στο γεγονός ότι η δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής έπαυσε γιατί δεν κατέθεσε σε βάρος του έγκληση είπε πως δεν ήταν στις προθέσεις της να το κάνει διευκρινίζοντας ότι αποφάσισε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σχετικές ειδήσεις