Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός από τις φυλακές Κορυδαλλού (photos)

Γιάννης Καλύβας Γιάννης Καλύβας

Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός από τις φυλακές Κορυδαλλού (photos)

Αποφυλακίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (20/3/2015) από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βουλευτές είχαν προφυλακιστεί για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά τις απολογίες τους στις ανακρίτριες.

Οι δύο βουλευτές αποφυλακίστηκαν με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνου).

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποχώρησε από τον χώρο των φυλακών μέσα σε αυτοκίνητο συνοδευόμενος από την κόρη του, Ουρανία. Με τον ίδιο τρόπο έφυγε από τις φυλακές και ο Γιάννης Λαγός που αποφυλακίστηκε λίγο νωρίτερα, συνοδευόμενος επίσης από συγγενείς του.

Ο Γιάννης Λαγός εξερχόμενος, δήλωσε μέσα από το αυτοκίνητο, «Χρυσή Αυγή, γερά δυνατά, όλα καλά θα πάνε».

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου τόνισε ότι ο πελάτης του θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι θα δικαιωθούνε. Πρόσθεσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «μετά από 18 μήνες παράνομης κράτησης που διατάχθηκαν με ανυπαρξία στοιχείων και με την κάλυψη του γεγονότος ότι οι ανακριτές δεν οφείλουν να τεκμηριώσουν την κρίση τους, οι Συναγωνιστές είναι ελεύθεροι. Παρόλα αυτά οι απεχθείς περιοριστικοί όροι παραμένουν, αφού το καθεστώς φοβάται την φωνή της Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Ωστόσο του επιτρέπεται να μεταβαίνει μόνο στη Βουλή.

Στο Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής του σε δημόσια συνάθροιση καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Στις 29 Μαρτίου, για τους ίδιους λόγους αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

 Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός από τις φυλακές Κορυδαλλού (photos)
01
Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός από τις φυλακές Κορυδαλλού (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved