ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Β. Παπανδρέου ζητεί επιτάχυνση των ερευνών του ΣΔΟΕ

Η Β. Παπανδρέου ζητεί επιτάχυνση των ερευνών του ΣΔΟΕ

«Αναφορά-αίτηση» στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχετικά με το θέμα που προέκυψε όσον αφορά στην έρευνα του ΣΔΟΕ για τα περιουσιακά της στοιχεία, κατέθεσε η Βάσω Παπανδρέου.

Η κα Παπανδρέου τονίζει ότι ως πολίτης και με μακρά πορεία στα δημόσια πράγματα θεωρεί ως «αυτονόητη και θεμελιώδη την υποχρέωσή της να αποδέχεται κάθε νόμιμο έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές με προθυμία και πνεύμα θετικής συνεργασίας», συμπληρώνοντας ότι «η δεδομένη προθυμία της και ετοιμότητα καθίσταται ολοφάνερη, διότι προσωπικά», όπως αναφέρει, και η ίδια «έχει παρέμβει και πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων και δημοσίων υπαλλήλων».

Ειδικότερα τονίζει ότι από την ανάμειξή της στα κοινά και συνεχώς μέχρι και σήμερα καταθέτει ανελλιπώς τις κάθε είδους αναγκαίες δηλώσεις (φορολογικές - «πόθεν έσχες»), όπως προβλέπεται από το νόμο, και παραθέτει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η κα Παπανδρέου σημειώνει επίσης ότι έχει καταθέσεις στις ελληνικές (μόνο) τράπεζες, από τα νόμιμα εισοδήματά της ως Βουλευτή, Υπουργού και Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν έχει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, ότι δεν έχει άλλα τραπεζικά ή χρηματιστηριακά προϊόντα ή τίτλους, ότι δεν συμμετέχει, με οποιαδήποτε ιδιότητα, σε οποιαδήποτε εταιρία ή επιχείρηση και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με εξωχώριες (off shore) εταιρίες.

Αναφέρει δε μεταξύ άλλων, ότι «δεν υφίσταται καμία εύλογη αφορμή για τη διενέργεια του ελέγχου και πως αντίθετα», όπως συμπληρώνει, «η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής, πολιτικής και κοινωνικής συγκυρίας, που διακρίνεται από συνθήκες σκληρής δοκιμασίας του Λαού και πολιτική αβεβαιότητα, και η αμεσότητα της διαρροής του εγγράφου του ΣΔΟΕ, δημιουργούν τις συνθήκες να πληγεί η τιμή και η υπόληψή της».

Η κ. Παπανδρέου ζητεί τέλος, αφού γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες ώστε ο έλεγχος να επισπευσθεί και να ολοκληρωθεί άμεσα, να της χορηγηθεί αντίγραφο του πορίσματος προκειμένου να καταστεί δυνατό να αποκαταστήσει δημόσια το όνομά της και να στραφεί κατά των υπαιτίων.

Επιπλέον, ζητεί να υπάρξει «περαιτέρω έρευνα των κινήτρων, της παράνομης διαρροής και των άλλων περιστάσεων της άκαιρης και ατεκμηρίωτης στοχοποίησής μου, που έγινε χωρίς να συντρέχει οποιαδήποτε ένδειξη ή τεκμήριο».

Σχετικές ειδήσεις