ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα ΣΔΟΕ για Κώστα Λαλιώτη, Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέα Μακρυπίδη

Έρευνα ΣΔΟΕ για Κώστα Λαλιώτη, Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέα Μακρυπίδη

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία δύο πρώην υπουργών, ενός πρώην βουλευτή και συγγενικών τους προσώπων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Κώστα Λαλιώτη, τη σύζυγό του Μαρίνα Οικονόμου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Ανδρέα Μακρυπίδη και τη σύζυγό του Χριστίνα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή (15/03/2015) με εμπιστευτικό έγγραφο η Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του ΣΔΟΕ με κατεπείγουσα έρευνα ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να "ξεσκονίσει" τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) των πέντε προσώπων.

Παράλληλα, ζητά να ερευνηθεί αν κάποιο από τα πέντε πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα από 2000 έως και το 2012, γεγονός που αποδεικνύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στην επιφάνεια ξεχασμένους φακέλους και καταγγελίες.

Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνει η πώληση της εταιρείας Πανγαία, μετά από σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έρευνα εστιάζεται στις συνθήκες και στις διαδικασίες κάτω από τις οποίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, υπό τον Αλέξανδρο Τουρκολιά πούλησε τη θυγατρική εταιρεία ακινήτων της τράπεζας.

Λαλιώτης: Δεν έχω να κρύψω τίποτα-Δεν φοβάμαι κανέναν

«Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν». Αυτή είναι η απάντηση του Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος αναφέρει πως «είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες».

«Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα» λέει, ο πρώην υπουργός.

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις