ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων

Στη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων προχώρησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες τονίζουν πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να καταβάλλονται κανονικά.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή δημοσιεύματα για κίνδυνο στην καταβολή μισθών και συντάξεων Απριλίου, αλλά και μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα του 2014, η κυβέρνηση επισημαίνει πως δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα, «για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές.

«Για όλους τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (Ν/Σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι» τονίζει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές μήνες πριν από τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. «Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια» αναφέρουν οι πηγές λέγοντας η κυβέρνηση θα συνεχίζει με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστή στη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

«Η ελληνική κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το “success story” περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα» λένε, μεταξύ άλλων οι κυβερνητικές πηγές.

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις