ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γιατί αρνείται να αποφυλακιστεί η μάνα των αδελφών Τσάκαλου

Γιατί αρνείται να αποφυλακιστεί η μάνα των αδελφών Τσάκαλου

Αρνείται να βγει από τις φυλακές η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνά, παρά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο διατάσσεται η αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Η 60χρονη κατηγορούμενη για τρομοκρατία, η οποία έκρυβε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την Αγγελική Σπυροπούλου που φέρεται συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού αρνείται να καταβάλλει την εγγύηση διαμηνύοντας ότι δεν βγαίνει από τις φυλακές αν δεν αποφυλακιστεί και η 25χρονη φίλη του ήδη καταδικασμένου γιου της Γεράσιμου.

Το πρωί οι συνήγοροι της 25χρονης κατέθεσαν στον ανακριτή κ. Νικόπουλο αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης μετά το «όχι» του Δικαστικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αίτηση της η 25χρονη αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ειδικότερα αναφέρει:

«Σε κανένα σημείο δεν προκύπτει άλλου είδους σχέση ή συνεργασία με τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε βέβαια κάποια παράνομη συμπεριφορά μου. Αντιθέτως συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου Γεράσιμος Τσάκαλος με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του Χρήστος με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο. Η ίδια στην απολογία μου ενώπιόν Σας ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στη φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες ούτε ο σύντροφός μου μου ζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε τη ζωή ή την ελευθερία μου.
Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει έστω με τη μορφή των ενδείξεων συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου».

Σχετικές ειδήσεις