ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δυο αστυνομικοί καταθέτουν για τη βίαιη προσαγωγή νεαρού στα Εξάρχεια

Δυο αστυνομικοί καταθέτουν για τη βίαιη προσαγωγή νεαρού στα Εξάρχεια

Δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ θα κληθούν να καταθέσουν για το βίντεο στα Εξάρχεια, που δείχνει την προσαγωγή ενός νεαρού.

Το βίντεο όπου καταγράφεται η βίαιη προσαγωγή ενός νεαρού, πιθανότατα το βράδυ της Παρασκευής (17/04), από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ έχει «ανέβει» στο διαδίκυτο προκαλώντας αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δυο αστυνομικοί για κατάθεση δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ο νεαρός που δεν έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και δεν φαίνεται να κρατά κάποιο αντικείμενο, να σέρνεται από αστυνομικούς στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια.

Θέση για το συγκεκριμένο γεγονός αναμένεται να λάβει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης που θα ελέγξει άμεσα το βίντεο.

Το πρωί του Σαββάτου (18/04), ο κ. Πανοούσης, είχε τονίσει ότι δεν παραβιάστηκε το άσυλο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας για τον τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ο νεαρός που εμφανίζεται στο βίντεο δεν προέρχεται από το χώρο των αντιεξουσιαστών αλλά βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και έβριζε τους αστυνομικούς. Συνελήφθη και μετά από λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερος.

Σχετικές ειδήσεις