ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ακυρώθηκε η λήψη DNA του Γ. Τσιρώνη

Ακυρώθηκε η λήψη DNA του Γ. Τσιρώνη

Ακύρωσε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας τη λήψη DNA χωρίς την παρουσία τεχνικών συμβούλων, κάνοντας δεκτή την ένσταση ακυρότητας που είχε προβάλει ο Γρηγόρης Τσιρώνης κατά τη διαδικασία της ανάκρισης.

Το βούλευμα αυτό, που εκδόθηκε μετά και από σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, αποφασίζει την ακύρωση της λήψης βιολογικού υλικού που έλαβε χώρα στις 2/6/2015 χωρίς την τήρηση των διατυπώσεων για την παρουσία τεχνικού συμβούλου και την καταστροφή του ήδη ληφθέντος δείγματος βιολογικού υλικού και διατάζει την επανάληψη λήψης του.

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Κώστας Παπαδάκης: «Το βούλευμα αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα στην αστυνομική αυθαιρεσία και ένα μήνυμα ότι οι μεθοδεύσεις της δεν θα εγκρίνονται πάντοτε απνευστί από τη δικαστική εξουσία».

Έτσι, η υπόθεση εκκρεμεί και πάλι ενώπιον του 33ου Ανακριτή, με σκοπό την έκδοση διάταξης επανάληψης της πραγματογνωμοσύνης, κατά την οποία «θα κριθεί -σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη - και το αίτημα του κατηγορουμένου Γρηγόρη Τσιρώνη να ανατεθεί σε άλλη υπηρεσία και όχι στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., λόγω της παράνομης συμπεριφοράς, της μεροληψίας και αυθαιρεσίας που επέδειξε, κατά τα ανωτέρω».

Σχετικές ειδήσεις