ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βίκυ Σταμάτη: Σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου;

Βίκυ Σταμάτη: Σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου;

Συγκρίνοντας τον εαυτό της με την Άντα Παπανδρέου καθώς και άλλες γυναίκες πολιτικών αλλά και κατηγορουμένων στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν κατηγορηθεί, επιχείρησε η Βίκυ Σταμάτη να στηρίξει την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου που υπέβαλλε την περασμένη Τετάρτη (17/6) όταν απορρίφθηκε και η 6η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής της.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ευρισκόμενη εμφανώς σε ένταση αναφέρθηκε «στον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ» και αναρωτήθηκε «σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών και πρέπει να επιλέγω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Εγκλημάτησα γιατί παντρεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο;».

Ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε χρόνο για να αναπτύξει τους λόγους εξαίρεσης γραπτώς ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδιο σε βάρος της, χθες Δρομοκαΐτειο:

«Εκδηλώθηκε και πάλι τη νύχτα επίθεση από φρουρό εναντίον της και δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα», είπε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας τρόφιμος προσπάθησε να της δώσει καφέ αλλά ο φρουρός δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη φασαρία.

«Σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου;»

Ειδικότερα, η Βίκυ Σταμάτη βάλλοντας κατά πάντων είπε προς το δικαστήριο: «Οι αναιτιολόγητες αποφάσεις καταρρίπτονται. Κατέθεσα έναν σοβαρό λόγο. Βρίσκομαι στο Δρομοκαΐτειο και ως κρατούμενη και ως νοσηλευόμενη. Οι περιορισμοί που ανέχομαι είναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση.

Προέδρος: Αυτά που λέτε όσο και αν με αγγίζουν, δυστυχώς δεν μπορώ να τα αξιολογήσω και να τα κρίνω.

Σταμάτη: Η θέση η δική μου είναι στο παιδί μου. Παρακαλώ να μην υπάρχουν διακοπές, σχόλια, μην το επιτρέπετε. Έχω να δω το παιδί μου 3 μήνες. Είναι φασιστικοί οι περιορισμοί μου, απάνθρωποι. Είμαι φυλακή 4 χρόνια και 3 μήνες.

Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ, είναι ανήθικο και άδικο.

Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ μου το απέρριψε αφορίζοντας στο πρόσωπό μου το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα.

Μου κάνει εντυπωση πως οι κόρες του κ. Ζήγρα βρίσκονται έξω, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να είναι έξω και να απολαμβάνουν καρπούς και εγώ να έχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πως;

Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ, σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και εγώ πρέπει να πάω φυλακή γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο; Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;"