ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηλεία: Προφυλακίστηκαν πατέρας και γιος για το φόνο στα Τσιχλέικα Αμαλιάδας

Ηλεία: Προφυλακίστηκαν πατέρας και γιος για το φόνο στα Τσιχλέικα Αμαλιάδας

Στη φυλακή οδήγηθηκαν οι δύο άντρες που κατηγορούνταιγια τη δολοφονία μιας 28χρονης Ρομά, στα Τσιχλέικα Αμαλιάδας την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Οι 51χρονος πατέρας και ο 28χρονος γιος του οδηγήθηκαν την Τρίτη (23/6) στα δικαστήρια Αμαλιάδας όπου και απολογήθηκαν.

Μαζί τους ήταν και ο τρίτος κατηγορούμενος, αδερφός του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrisnews.com, κατά τη μεταγωγή τους, η οποία έγινε υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα, οι κατηγορούμενοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα καθώς είναι μεγάλος ο φόβος για επεισόδια ή ακόμα και βεντέτα από τους συγγενείς του θύματος.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 28χρονο είναι σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 51χρονος πατέρας του κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Και οι δύο αμέσως μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές Ναυπλίου.

Εν τω μεταξύ το πρωί της Τρίτης, τελέστηκε από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η κηδεία της 28χρονης ρομά, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, η οποία ήταν το θύμα του φονικού, ενώ ο 31χρονος σύζυγός της εξακολουθεί να νοσηλεύεται τραυματισμένος στο Νοσοκομείο.

Καθόλη τη διάρκεια της κηδείας υπήρχε διακριτική παρουσία της Αστυνομίας στην εκκλησία και το κοιμητήριο, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.


Σχετικές ειδήσεις