ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα Τρίτη ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα Τρίτη ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Παναγιώτης Φύσσας είναι ο πρώτος μάρτυρας στη λίστα του κατηγορητηρίου στη δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με βασικούς πρωταγωνιστές πρώην και νυν βουλευτές αλλά και τον γενικό γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο.

Αναμένεται να σταθεί σήμερα ενώπιον των δικαστών και να πει «αυτά που πρέπει να ακουστούν», όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει πριν από λιγες ημέρες.

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, είναι προγραμματισμένη να γίνει απουσία της πλειονότητας των κατηγορουμένων ως «διευθυνόντων» την εγκληματική οργάνωση και υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης «της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία στο Κερατσίνι» αλλά και της απόφασης της 29ης Ιουνίου, οπότε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κρίνει πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει μεγάλη νομική σημασία αφού πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους ενώ ουσιαστικά απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Σχετικές ειδήσεις