ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Για πλαστογραφία καταδικάστηκε ο Σαξώνης

Θεσσαλονίκη: Για πλαστογραφία καταδικάστηκε ο Σαξώνης

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πλαστογραφίας, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην ταμία του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη, ενός εκ των καταδικασθέντων για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Ο 51χρονος πρώην δημοτικός υπάλληλος, που κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο, διότι πλαστογράφησε την υπογραφή του λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου, με τον οποίο συνεργάστηκε το 2008 σε νυχτερινό μαγαζί που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, σε δεύτερο βαθμό, για μία επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, την οποία ομολόγησε ότι πλαστογράφησε και χρησιμοποίησε σε μεταγενέστερη συναλλαγή του. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο καλλιτέχνης αρνήθηκε να δεχθεί την επιταγή και πληρώθηκε με μετρητά.

Ο Παναγιώτης Σαξώνης δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Υπενθυμίζεται ότι είναι ο μόνος που ομολόγησε την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.