ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν στο Δημόσιο οι καταδικασθέντες για το «ΕΡΜΗΣ»

Αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν στο Δημόσιο οι καταδικασθέντες για το «ΕΡΜΗΣ»

Αποζημίωση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον», καλούνται να καταβάλουν στο Δημόσιο οι τρεις καταδικασθέντες για το σύστημα ΕΡΜΗΣ 2, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επιπλέον, οι Γιάννης Σμπώκος, Αντώνης Κάντας και Νίκος Λεονταρίτης θα πρέπει να καταβάλουν ποσό 500 χιλιάδων ευρώ έκαστος στο Δημόσιο ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από την παράνομη δραστηριότητα τους ως αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας, η οποία έπληξε το κύρος του ελληνικού Δημοσίου.

Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ που όρισε το δικαστήριο είναι αυτό που προσδιόρισε η Πολιτική Αγωγή ως ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, το οποίο δήλωσε στο δικαστήριο δια των συνηγόρων του πως η προμήθεια του ΕΡΜΗΣ 2 προκάλεσε ζημιά ύψους 8 δισ. δραχμών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στο Γιάννη Σμπώκο στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, 25ετή κάθειρξη στον Αντώνη Κάντα, και 20ετή κάθειρξη τον Νίκο Λεονταρίτη. Στους δύο τελευταίους δόθηκε αναστολή εκτέλεσης ποινής με την επιβολή περιοριστικών όρων.