ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνήγορος του Ρουπακιά «έστησε» επί δύο ώρες το δικαστήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνήγορος του Ρουπακιά «έστησε» επί δύο ώρες το δικαστήριο

Με δύο ώρες καθυστέρηση άρχισε η σημερινή (8/12) διαδικασία, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγήςκαθώς ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, Γιώργος Ρουμπέκας «έστησε» -χωρίς προειδοποίηση-το δικαστήριο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, έψεξε τον συνήγορο υπεράσπισης λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να σας περιμένουμε τόσες ώρες, είναι αδιανόητο. Ή θα συνεννοηθείτε με τους συναδέλφους σας να σας αντικαθιστούν όταν απουσιάζεται ή θα ορίσουμε εμείς έναν δεύτερο συνήγορο».

«Υπάρχει απροθυμία» απάντησε ο συνήγορος αφού προηγουμένως ζήτησε συγνώμη για να ακούσει την πρόεδρο να του δίνει περιθώριο λίγων ημερών για να αποφασίσει τι θα γίνει τελικά.

Αμέσως μετά τέθηκε το θέμα της αποχής των δικηγόρων που ξεκινά αύριο Τετάρτη.

Διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων με τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα να δηλώνουν ότι έχουν, ήδη, ζητήσει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο για να παραστούν στη δίκη ενώ μια συνήγορος πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο πως έχει λάβει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

«Το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει. Να αποταθείτε στο Σύλλογο σας, να εκθέσετε τις ειδικές συνθήκες της δίκης και να ζητήσετε άδεια. Δεν μπορεί η να καθυστερεί αυτή η δίκη» είπε η πρόεδρος.

Ωστόσο, συνήγορος πολιτικής αγωγής πρότεινε να οριστούν δυο νέες ημερομηνίες για να συνεδριάσει το δικαστήριο ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην αποχή. «Θα πρέπει να αποφασίσουν κατά συνείδηση οι συνάδελφοι» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις