ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, οι δυο Αφγανοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, τον Μαΐο του 2011, λίγες ώρες πριν τη γέννηση της κόρης του.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν κατά συναυτουργία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Μάλιστα, το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό αν και ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Η δολοφονία του 44χρονου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι δυο Αφγανοί και ένας τρίτος ασύλληπτος δράστης, πακιστανικής καταγωγής, του είχαν επιτεθεί ξημερώματα στη Γ' Σεπτεμβρίου όταν πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από το πάρκινγκ για να πάει στο μαιευτήριο τη γυναικά του να γεννήσει.

Σκοπός τους ήταν να του αφαιρέσουν την κάμερα που είχε στη κατοχή του την οποία στη συνέχεια πούλησαν έναντι 120 ευρώ.

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση εξέφρασαν η σύζυγος του θύματος, Σιμόνα Βιρτζίλι και ο δικηγόρος της, Σωκρατης Μαρινάκος, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε ότι η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση ωστόσο σημείωσε ότι δε αλλάξει το γεγονός ότι η ημερομηνία γέννησης της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Εμμανουέλλας θα είναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του.

Σχετικές ειδήσεις