ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κύκλωμα εκβιαστών: Στον «αέρα» οι απολογίες των κατηγορουμένων λόγω αποχής των δικηγόρων

Κύκλωμα εκβιαστών: Στον «αέρα» οι απολογίες των κατηγορουμένων λόγω αποχής των δικηγόρων

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος εκβίασης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροί τους δεν έλαβαν άδεια παράστασης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων για το νέο Ασφαλιστικό.

Η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων και η αίτηση τους θα κριθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή στις 13:00.
Μετά και την εξέλιξη αυτή, αναμένεται η διαδικασία ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή να ξεκινήσει μετά τις 13:00, οπότε και θα έχει κριθεί το αίτημα της κατ’ εξαίρεση άδειας.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι σήμερα θα πρέπει να έχουν απολογηθεί ακόμη και χωρίς συνηγόρους, καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βάσει του εντάλματος σύλληψης, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις θα πρέπει να κριθούν οι όχι προσωρινά προφυλακιστέοι.

Σχετικές ειδήσεις