ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα στοιχεία για την offshore στις Παρθένες Νήσους «καίνε» τον Σταύρο Παπασταύρου

Νέα στοιχεία για την offshore στις Παρθένες Νήσους «καίνε» τον Σταύρο Παπασταύρου

Νέες εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικών πράξεων καλούνται να δώσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου και ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής.

Η νέα κλήση για παροχή εξηγήσεων έρχεται έπειτα από νέα στοιχεία που περιήλθαν στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της offshore εταιρίας STABRI LIMITED.

Όλα τα νέα στοιχεία έχουν ήδη σταλεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.

Η συγκεκριμένη εταιρία STABRI LIMITED περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και οδήγησε στην καταβολή ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από τον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να μην κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή.

Οι εισαγγελείς έλαβαν ωστόσο από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση offshore εταιριών και e-mails τα οποία, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ενδέχεται να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της επίμαχης εταιρίας είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.

Σχετικές ειδήσεις