ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Ντου» σε σπίτια και επιχειρήσεις των Ελλήνων που βρίσκονται στα Panama Papers

«Ντου» σε σπίτια και επιχειρήσεις των Ελλήνων που βρίσκονται στα Panama Papers

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους προσώπων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στα περιβόητα Panama Papers, έχουν διατάξει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης.

Την ίδια στιγμή έτοιμα είναι και τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για πολλούς από τους αναφερόμενους στα ελληνικού ενδιαφέροντος Panama Papers που δημοσιοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας (09/05/2016) με την ευθύνη της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, ICIJ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς, με βάση όσα στοιχεία διαθέτουν είτε από άλλες έρευνες είτε από άλλες πηγές, αποστέλλουν, πλην του βασικού αιτήματος δικαστικής συνδρομής, και άλλα εξειδικευμένα αιτήματα στις αρχές του Παναμά για συγκεκριμένα πρόσωπα ή εταιρείες που φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers.

Άλλωστε, πριν ακόμα από τη δημοσιοποίηση των αρχείων, ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου είχε δώσει εντολή ελέγχου σε βάθος για διάφορα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να διενεργηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα σπίτια και σε επαγγελματικούς χώρους πολλών υπό έρευνα τελούντων πολιτών. Παράλληλα με εντολή του κ. Αθανασίου ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για άνοιγμα λογαριασμών και παροχή όλων των στοιχείων για εταιρείες και φυσικά πρόσωπα και σε άλλες χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κύπρο.

Στο επίκεντρο των ερευνών για τα «Αρχεία Παναμά» βρίσκονται ήδη πρόσωπα, όπως ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο Σπύρος Μεταξάς και άλλοι για τους οποίους οι έρευνες έχουν προχωρήσει αρκετά.

Το Newsbomb.gr πρώτο είχε δημοσιεύσει όλη τη λίστα, η οποία περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα 223 εταιρείες και 400 δικαιούχους που συνδέονται άμεσα με την Ελλάδα.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα ονόματα των Ελλήνων που περιλαμβάνονται στη λίστα panama papers

Σχετικές ειδήσεις