ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μηνύει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για απόπειρα εκβίασης

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μηνύει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για απόπειρα εκβίασης

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου υπέβαλε ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της MIG, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη (11/05/2016), η μήνυση υπεβλήθη στην Εισαγγελία Αθηνών και αφορά, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, εμπορίας επιρροής, απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθηκόντων.

Στη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει πως η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μια φίλη της, επιχειρηματίας στο επάγγελμα και συγγενικά της πρόσωπα προσπάθησαν με τη «μέθοδο του βιβλίου» να τον εκβιάσουν.

Οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο των στελεχών της MIG, Ευθυμίου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και του ελέγχου της κ. Θάνου στην εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη στην υπόθεσή του που η κ. Τσατάνη χειριζόταν.

Όπως είπε, δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες γιατί η έρευνα θα γίνει από τη Δικαιοσύνη και όχι από τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Αναμένω την αντίδραση της κ. Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της. Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα πάλι μπροστά σας», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις