ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στα «κάγκελα» οι δικαστές για τις δηλώσεις Πολάκη περί «παραδικαστικών κυκλωμάτων»

Στα «κάγκελα» οι δικαστές για τις δηλώσεις Πολάκη περί «παραδικαστικών κυκλωμάτων»

Την έντονη αντίδραση του δικαστικού σώματος προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε εκδήλωση στο Περιστέρι, την Πέμπτη (16/06/2016) έκανε λόγο για «εξαρτημένους δικαστές» και «παραδικαστικά κυκλώματα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης κατά την ομιλία του ανέφερε: «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το Σώμα, για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία χαρακτηρίζει «θεσμική εκτροπή» τις δηλώσεις Πολάκη και ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών».

Σχετικές ειδήσεις