ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα για τον εκπλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν» ζήτησε ο Πολάκης

Έρευνα για τον εκπλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν» ζήτησε ο Πολάκης

Η υπόθεση της «μίζας» των 3,2 μάρκων, η οποία οδήγησε τον πρώην πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, στη φυλακή, δεν είναι η μοναδική που χρήζει δικαστικής διερεύνησης.

Όπως έχει καταδείξει το Newsbomb.gr με συνεχή αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο Ανδρέας Μαρτίνης και έχουν να κάνουν με την κατασπατάληση της περιουσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι πάμπολλα.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η υπόθεση εκπλειστηριασμού του νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν», τον οποίο «διευκόλυνε» νομοθετικά η κυβέρνηση Σαμαρά και είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το άνοιγμα και αυτής της υπόθεσης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το Σάββατο (21/05/2016), σε ένα θερμό λεκτικό επεισόδιο με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Υγείας κατά την κρίσιμη περίοδο για το «Ερρίκος Ντυνάν», Μάκη Βορίδη, ο κ. Πολάκης είπε: «Αυτές τις ημέρες, βγαίνουν κάποια πράγματα στο Ντυνάν, όπου εκεί έχετε νομοθετήσει, αν δεν απατώμαι».

Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» ως «αυτόν που τώρα μπήκε με τα "βραχιολάκια" φυλακή, τον αξιοπρεπέστατο κύριο Μαρτίνη», συνέχισε προς τον κ. Βορίδη: «Έχετε νομοθετήσει για να περάσει σε μια νύχτα στην Τράπεζα Πειραιώς. Εσείς δεν το έχετε κάνει;».

«Αυτά θα πρέπει, τώρα, να ερευνηθούν όλα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις