ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παράταση στη θητεία της προσωρινής διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παράταση στη θητεία της προσωρινής διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το «πράσινο φως» να συνεχίσει το πολυεπίπεδο έργο που έχει ξεκινήσει, έδωσε στην προσωρινή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αποκρούοντας την προσπάθεια ανθρώπων του προφυλακισμένου πρώην προέδρου του Οργανισμού και του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, να επανέλθουν στα πράγματα. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα Μαρτίνη επιχείρησε δια της προσφυγής στη Δικαιοσύνη να μπλοκάρει τη διαδικασία εκλογής νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου με το νέο καταστατικό, να «εκπαραθυρώσει» τη νυν προσωρινή διοίκηση και να τοποθετήσει άλλη, αποτελούμενη από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρώην προέδρου του ΕΕΣ (διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, η νυν προσωρινή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πέτυχε χρηματοδότηση από το Διεθνές Δίκτυο του Ερυθρού Σταυρού ύψους 12.000.000 ελβετικών φράγκων για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ρεύματος, ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος και τα αποτελέσματα του οικονομικού απολογισμού έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ ταυτόχρονα διερευνούνται τυχόν αξιόποινες πράξεις σε βάρος της περιουσίας και του σκοπού του ΕΕΣ. Επίσης, φρόντισε για την καταβολή των δεδουλευμένων -κατά το μεγαλύτερο μέρος- στους εργαζόμενους.

Με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η θητεία της προσωρινής διοίκησης, υπό τον πρόεδρο Δρα Αντώνιο Αυγερινό, παρατείνεται μέχρι τις 03/12/2016, προκειμένου να ολοκληρώσει το σκοπό για τον οποίο διορίστηκε, δηλαδή να προβεί σε διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών τακτικής διοίκησης και στις αναγκαίες διαχειριστικές πράξεις για την εύρυθμη λειτουργία του σωματείου.

Σχετικές ειδήσεις