ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κορωπί: Προφυλακιστέος ο 41χρονος - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Κορωπί: Προφυλακιστέος ο 41χρονος - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 41χρονος που πυροβόλησε τον πατέρα της 26χρονης συντρόφου του, η οποία σκότωσε την πρώην γυναίκα του στο Κορωπί.

Ο 41χρονος απολογήθηκε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς πυροβόλησε τον πατέρα της συντρόφου του και μία γυναίκα, τραυματίζοντάς τους ευτυχώς ελαφρά, γιατί τον θεωρούσε υπεύθυνο για τη δολοφονία της 35χρονης πρώην συζύγου του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ άλλα δύο παιδιά, που βρίσκονται στην βρεφική ηλικία, έχει αποκτήσει και με τη δράστιδα του εγκλήματος.

«Πάνω απ όλα κρίμα στη κοπέλα που έφυγε και δεν έφταιγε σε τίποτα» δήλωσε ο κατηγορούμενος κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο και λίγο πριν οι αστυνομικοί τον οδηγήσουν στην φυλακή. «Έχω μετανιώσει παρά πολύ για ότι έχει γίνει. Δεν ήταν καλά η κοπέλα. Ο πατέρας φταίει για όλα. Έκανα λάθος που άφησα τη γυναίκα μου γι’ αυτή την κοπέλα. Ήθελα να επιστρέψω σπίτι μου. Τα είχαμε ξαναβρεί» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Σταύρου Γεωργίου, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτηση του πελάτη του γιατί οι αρχές «φοβούνται συνέχεια επιθέσεων. Προτιμήθηκε να ηρεμήσει η κατάσταση κάτω στην περιοχή. Εμείς θα επανέλθουμε με αίτηση αποφυλάκισης, κυρίως γιατί πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά. Δεν μπορούν να μεγαλώσουν στο περιβάλλον που εξέθρεψε ένα δολοφόνο. Ο πελάτης μου δεν έχει κοιμηθεί πέντε μέρες. Έχει ανησυχία».

Απειλούσε ότι θα κάνει κακό στα παιδιά μου

Στο απολογητικό του υπόμνημα που ξεκινά με τη συγκλονιστική φράση «η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών μας, ηλικίας 13 και 11 ετών», υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τους γονείς της συντρόφου-φόνισσας να φύγουν από το Κορωπί μέχρι να γίνει η κηδεία της άτυχης 35χρονης.

Αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν του φονικού που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία ο 41χρονος σημειώνει ότι «τους τελευταίους 8 μήνες διέμενα με την 26χρονη στην οικία τής μητέρας της. Αναγκάστηκα να κατοικήσω εκεί γιατί η 26χρονη με απειλούσε ότι θα έκανε κακό στα παιδιά μου, εάν δεν πήγαινα μαζί της».

Όσον αφορά τέλος την τύχη των παιδιών που απέκτησε με την 26χρονη ο 41χρονος λέει ότι «δεν θα αφήσω όσο περνάει από το χέρι μου να μεγαλώσουν τα παιδιά μου στη φυλακή. Θα προβώ σε άμεση εκούσια αναγνώριση των δύο μικρότερων τέκνων μου και εάν η έγκλειστη μητέρα τους αντιδράσει όπως έκανε μέχρι τώρα θα καταθέσω άμεση αγωγή για να διεκδικήσω την επιμέλειά τους. Ούτε η φυλακή αλλά ούτε και το οικογενειακό περιβάλλον που δημιούργησε μια δολοφόνο είναι κατάλληλα για να μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Εξ άλλου τα δυο μεγαλύτερα παιδιά μου μπροστά στα μάτια των οποίων δολοφονήθηκε η μητέρα τους έχουν ανάγκη ηθικής και ψυχολογικής υποστήριξης και ποιος είναι καλύτερος να επιμεληθεί γι' αυτό από τον ίδιο τους τον πατέρα ο οποίος ουδέποτε έπαυσε να φροντίζει γι αυτά».

Σχετικές ειδήσεις