ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανατροπή στην υπόθεση Ντογιάκου - Υποψήφιος παρά την καταδίκη του

Ανατροπή στην υπόθεση Ντογιάκου - Υποψήφιος παρά την καταδίκη του

Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου.

Πιο συγκεκριμένα παρά την πειθαρχική του καταδίκη, ο κ. Ντογιάκος θα μετάσχει στην εκλογική διαδικασία που διενεργείται σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών για επιλογή νέου προϊσταμένου.

Μετά την πειθαρχική του καταδίκη πριν από λίγες ημέρες που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, καθώς είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος και επιπλέον να μην μπορεί να μετάσχει ως υποψήφιος κυριολεκτικώς στο «παρά πέντε» στις σημερινές εκλογές για τις νευραλγικές θέσεις της δικαστικής ιεαρχίας, χθες το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Τελικώς ο κ. Ντογιάκος θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών παρά την πειθαρχική του καταδίκη για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η συμμετοχή στις εκλογές επικυρώθηκε με έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στον ίδιο, κατόπιν ερωτήματος του προς τον Αρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το αν μπορεί να είναι ή όχι υποψήφιος, παρά την πειθαρχική καταδίκη και ενόψει του γεγονότος, ότι δεν του έχει επιδοθεί ακόμα η καταδικαστική απόφαση.

Πάντως, σε περίπτωση εκλογής του κ. Ντογιάκου, είναι άγνωστο τί θα γίνει αν στο μεταξύ του κοινοποιηθεί η πειθαρχική καταδίκη.

Σχετικές ειδήσεις