ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Λάβρος ο Τσοχατζόπουλος κατά Παπανδρέου και Σημίτη

Λάβρος ο Τσοχατζόπουλος κατά Παπανδρέου και Σημίτη

Τι είπε στο δικαστήριο απολογούμενος για τις μίζες των εξοπλιστικών - Ποιους κατηγορεί ότι τον στοχοποίησαν

Μετά τους Σημίτη, Βενιζέλο και Σαμαρά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος απολογούμενος για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα στοχοποίησε και τον Γιώργο Παπανδρέου για τη δίωξη του.

Αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό είπε: «Ήμασταν στόχος του ίδιου του Παπανδρέου ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κ. Σημίτη, αν και ο τελευταίος τον θεωρούσε μικρό και λίγο. Αλλά τον αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την ήττα του στις επόμενες εκλογές, όταν έχασε από τον Καραμανλή».

Σε μία απολογία - χείμαρρο ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ότι «υπέστη έφοδο ειδικών ομάδων της ΕΥΠ, σε συνεργασία με τον ανακριτή Μαλλή (σ.σ. χειρίστηκε την υπόθεση στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης), ο οποίος έστησε ολόκληρο μηχανισμό».

Από τα βέλη του δεν ξέφυγαν ο ξάδελφος του και συγκατηγορούμενός του, Ν. Ζήγρας, αλλά και ο πρώην «σύντροφός» του Μιχ. Καρχιμάκης, ισχυριζόμενος ότι οι δύο άνδρες τον ενοχοποίησαν.
«Δεν ξέρω πώς, αφού χρήματα σε εμένα δεν έφτασαν. Δεν είχαν καμία σχέση με εμένα όλα αυτά. Κατέρρευσε η κατηγορία της δωροδοκίας , τα χρήματα έμειναν στα χέρια των αντιπροσώπων των εταιριών, των πρακτόρων και άλλων».

Για τη μονοκατοικία της Δ. Αρεοπαγίτου

Αναφερόμενος στο περιβόητο σπίτι επί της Δ. Αρεοπαγίτου, υποστήριξε πως η αγορά του ήταν έγκυρη, νόμιμη και με διαφανέστατη διαδικασία με στοιχεία αναμφισβήτητα.

«Αυτοί όμως υποστήριξαν ότι ήταν εικονική αγορά και ότι η γυναίκα μου μαζί με εμένα έκανε ξέπλυμα. Έγινε τραπεζικός δανεισμός για την αγορά. Τους ταίριαζε στα σχέδια τους, από καιρό το είχαν στήσει αυτό το τροπάριο. Ήταν όλα δηλωμένα» είπε και συνέχισε: «Είναι μία σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας για να μας εκθέσουν, να μας καταγγείλουν γιατί είχαν μεγάλο πολιτικό όφελος. Κάθε προσπάθεια μετρούσε για αυτούς πολιτικά. Γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι αν με άφηναν μετά το Σημίτη ή τον Παπανδρέου θα ήταν μία δραματική εξέλιξη».

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικές ειδήσεις