ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελέας: Αν αποφυλακιστεί ο Τσοχατζόπουλος θα διαπράξει νέα εγκλήματα

Εισαγγελέας: Αν αποφυλακιστεί ο Τσοχατζόπουλος θα διαπράξει νέα εγκλήματα

Να παραμείνει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και να απορριφθεί η αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του (20ετη κάθειρξη) εισηγήθηκε σήμερα (28/09) η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και ύποπτος φυγής σε περίπτωση που αποφυλακιστεί, ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας που επικαλέστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε πως ναι μεν ο πρώην υπουργός έχει προβλήματα υγείας που επιτείνονται στο περιβάλλον της φυλακής, «πλην όμως η βλάβη της υγείας του δεν είναι τέτοια που να μην μπορεί να ανατραπεί».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στο θέμα της ανατροφής του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας πως το παιδί «σίγουρα μεγαλώνει χωρίς την παρουσία του πατέρα» ωστόσο, «έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του» και «η βλάβη που θα υποστεί δεν θα είναι ανεπανόρθωτη».

Για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με βραχιολάκι, η εισαγγελέας επεσήμανε ότι η περίπτωσή του δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα. Ακόμη όμως και να είχε αυτή τη δυνατότητα - ανέφερε η εισαγγελέας - η ίδια θα ζητούσε την απόρριψη και για το βραχιολάκι διότι «ο αιτών θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων».

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, επικαλέστηκαν ιατρική γνωματεύση σύμφωνα με οποία η ζωή του Τσοχατζόπουλου κινδυνεύει από τις συνθήκες νοσηλείας στη φυλακή ενώ αρνήθηκαν ότι είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία... είναι 77 ετών» είπαν και διερωτήθηκαν: «Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; Δεν μας το λέτε όμως... Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει; Ή θα μας πείτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά. Είναι 78 ετών...».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr