ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης από τον Άκη Τσοχατζόπουλου

Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης από τον Άκη Τσοχατζόπουλου

Για δεύτερη φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητάει την αποφυλάκισήτου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του επικαλούμενος λόγους υγείας.

Σήμερα Τετάρτη (20/09) ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος υπέβαλε τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού ενώπιον του δικαστηρίου, ζητώντας οι δικαστές να δείξουν επιείκεια απέναντι του!

«Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής», ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού επισήμανε το προχωρημένο της ηλικίας του (77 ετών) αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ζητώντας από το δικαστήριο την αποφυλάκιση του ακόμα και με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).

«Η περίπτωση του πρώην υπουργού βρίσκεται σε μία χρονική στιγμή όπου ο χρόνος σε απόλυτο συνδυασμό με την ηλικία του έχει φέρει την αδήριτη ανάγκη να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης», ανέφερε ο κ. Παγορόπουλος, προσθέτοντας πως έχει ιατρικά θέματα σοβαρά τα οποία πρέπει να γίνει αποδεκτά από τους δικαστές και πως πλέον βρίσκεται στο σημείο που οι αντοχές του τον εγκαταλείπουν.

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού επικαλέστηκε τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στα μάτια του και υποστήριξε επίσης πως ο πρώην υπουργός παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία.

Παράλληλα ο κ. Παγορόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού πριν από λίγο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού: «Υπήρξαμε μάρτυρες επεισοδίων μέσα στη φυλακή που κατατείνουν σε μία ουσιαστική απαξία», τόνισε, προσθέτοντας πως διακυβεύεται πλέον η ίδια η ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου και πως δεν μπορούν να αναμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου αρκετούς μήνες μετά.

Παράλληλα τόνισε πως όλοι οι συγκατηγορούμενοι του έχουν αποφυλακιστεί, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσοχατζόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου καθώς έχει μόνιμη διαμονή και δεν είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού ζήτησε και ο έτερος συνήγορος του, Λεωνίδας Κότσαλης ενώ παρούσες σήμερα στο Δικαστήριο ήταν η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Άκης: Είμαι παντελώς αθώος. Ζω υπό συνθήκες μειωμένης ασφάλειας!

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι αποδεδειγμένες για σας αυτές οι κατηγορίες; Είμαι παντελώς αθώος, τίποτα δεν με αφορά από όλες τις κατηγορίες που έχουν ειπωθεί! Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους, ενώ, αντίθετα υπάρχει ευνοϊκή, επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Σήμερα συνέβη ένα ακόμα επεισόδιο, πήγα στους γιατρούς να πάρω βεβαιώσεις και όταν γύρισα είχε φύγει κλούβα. Έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση όπως πριν λίγες εβδομάδες, μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και ζωή τους.
Πρόεδρος: Ποιος είναι για σας ο λόγος που πρέπει να αποφυλακιστείτε;
Άκης Τσοχατζόπουλος: Ζω κάτω από συνθήκες μειωμένης ασφάλειας! Πρέπει να βγω άμεσα!
Σας λέω ότι είμαι παντελώς αθώος.
Πρόεδρος: Προτάσσετε την ασφάλειά σας ή τα θέματα υγείας;
Άκης Τσοχατζόπουλος: Και τα δύο.
Συνήγορος: Διαμαρτύρομαι έντονα. Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.
Πρόεδρος: Εγώ πάω να βοηθήσω και εσείς μου λέτε άλλα...
Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι όλα μαζί συσσωρευτικά.

Σημειώνεται πως στις 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται να απαντήσει το δικαστήριο στο αίτημα του πρώην υπουργού και να αρχίσει η απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων