ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απολογείται σήμερα ο δολοφόνος της Πανόρμου - Τι θα ισχυριστεί

Απολογείται σήμερα ο δολοφόνος της Πανόρμου - Τι θα ισχυριστεί

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα (25/10) ο 60χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 62χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου,την περασμένη Παρασκευή στους Αμπελόκηπους.

ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο 60ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ

Ο συνταξιούχος αστυνομικός και πρώην υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, θα βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για τους τρεις πυροβολισμούς που στοίχισαν τη ζωή του γείτονά του το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου, στη συμβολή των οδών Βατοπεδίου και Πανόρμου, στους Αμπελόκηπους.

Σε βάρος του 60χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Τα κίνητρα του φονικού, δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σύμφωνα με την Αστυνομία ο δράστης φέρεται να προκαλούσε συχνά προβλήματα στη γειτονιά ενώ είχε και πολλές διαμάχες με το θύμα στο παρελθόν.

Μάλιστα, μάρτυρες δήλωσαν στους αστυνομικούς, ότι ο 60χρονος πήγαινε παλαιότερα για γυμναστική στο γυμναστήριο του θύματος, αλλά ο 62χρονος τον απομάκρυνε, επειδή δημιουργούσε προβλήματα.

Πάντως, ο κατηγορούμενος εξερχόμενος από τον εισαγγελέα το περασμένο Σάββατο (όπου ζήτησε και πήρε αναβολή), κούνησε θετικά το κεφάλι του όταν τον ρώτησαν αν μετάνιωσε για την πράξη του, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για αν βρισκόταν σε άμυνα, απάντησε καταφατικά.

Τι θα ισχυριστεί ο δράστης

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δράστη, Νικόλαο Τούμπα, ο 60χρονος θα ισχυριστεί ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από το θύμα. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, το όπλο το έφερε νόμιμα, αφού είναι συνταξιούχος αστυνομικός και είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αναληθές ότι πήγε σπίτι για να πάρει το όπλο. «Η συμπλοκή έγινε μπροστά στην πολυκατοικία του και δεν πήγε στο σπίτι να πάρει όπλο, σε καμία περίπτωση», τόνισε ο κ. Τούμπας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος πρώην αστυνομικός εμφανίστηκε με μέλη της οικογένειάς του, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε ότι σκότωσε τον γείτονά του και παρέδωσε το όπλο του φόνου.

Το φονικό είχε λάβει χώρα λίγα μέτρα μακριά από τη ΓΑΔΑ και σε ώρα αιχμής... Ο 60χρονος δεν δίστασε να πυροβολήσει τρεις φορές το θύμα του, λύνοντας έτσι βίαια και οριστικά τη διαφωνία που είχε με το γείτονά του.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο πρώην αστυνομικός (με αρχικά ονόματος Φ. Μ.) αφού πιάστηκε στα χέρια με το θύμα έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του που είναι πολύ κοντά, πήρε ένα όπλο, επέστρεψε και πυροβόλησε εναντίον του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Σχετικές ειδήσεις