ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για την κατηγορουμένη που έσπασε το «βραχιολάκι»

Εισαγγελική έρευνα για την κατηγορουμένη που έσπασε το «βραχιολάκι»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες παραβίασης της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) από την 43χρονη κατηγορουμένη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο σκάνδαλο της Energra, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητεί να ερευνηθεί εάν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό της 43χρονης ή παραλείψεις από την πλευρά της εταιρίας.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του διευκρινίζει:

«Η παραβίαση από επιτηρούμενη των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») διαπιστώθηκε το Σάββατο, 19.11.2016, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπι­στωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις. Η ηλεκτρονική επιτήρηση, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε έντεκα (11) άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στη διαρκή παρακολούθηση αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων. Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως».

Σχετικές ειδήσεις