ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Ήθελαν αίμα» είπε μάρτυρας για την επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον συνδικαλιστών του ΚΚΕ στο Πέραμα

«Ήθελαν αίμα» είπε μάρτυρας για την επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον συνδικαλιστών του ΚΚΕ στο Πέραμα

«Σχεδιασμένη, συντονισμένη και με ανθρωποκτόνο δράση» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχτηκε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ο Μιχάλης Βαξεβάνης, μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, περιέγραψε στο δικαστήριο λεπτομερώς όσα έγιναν, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον ίδιο και σε συντρόφους του που έκαναν αφισοκόλληση, τονίζοντας πως οι δράστες «ήθελαν αίμα» και πως ενεργούσαν κατ’ εντολή μεγαλοεργολάβων «για να καθαρίσει την Ζώνη από τους κομμουνιστές».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας για τους εργολάβους: «Δεν σε θέλουνε στα πόδια τους… είναι ο ανταγωνισμός του κέρδους, φθηνό κρέας, φθηνό εργατικό δυναμικό, όταν σε έχουν στα πόδια τους και κυνηγάς συλλογικές συμβάσεις, μέτρα υγιεινής και ασφαλείας… τους έβαλαν μπροστά τη Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουνε τη ζώνη, το λέει ξεκάθαρα στο βίντεο ο περιφερειάρχης».

Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε, πως μπροστά στην ομάδα που τους επιτέθηκε, ήταν οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρ. Χατζηδάκης και Κυριάκος Αντωνακόπουλος («κρατούσε ένα ξύλο»), οι οποίοι, όπως είπε, αναζήτησαν τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ενόσω τους χτυπούσαν με λοστούς και ρόπαλα, ο ίδιος προσπάθησε να σύρει πιο πέρα τον Πουλικόγιαννη ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα και είχε πέσει κάτω.

«Έπεσα πάνω του ενστικτωδώς, για να τον προστατεύσω. Τον αγκάλιασα και προσπάθησα να τον σύρω, να τον απομακρύνω, τα χτυπήματα δεν είχαν σταματήσει, τρώω ακόμη χτυπήματα στην πλάτη, τον αυχένα...τα κατάφερα, τον πήρα με μεγάλο κόπο, γιατί ήταν σαν τσουβάλι, είχε χάσει τις αισθήσεις του, τον έσυρα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Παραμιλούσε, νόμιζε προφανώς ότι είναι όρθιος, έλεγε “γιατί μας χτυπάτε”. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εκείνη τη στιγμή ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Τότε άκουσα, πρέπει να ήταν ο Χατζηδάκης, τη φράση “το Πέραμα από ’δω”. Είδα ότι κάποιοι πετάνε πέτρες, πολλές πέτρες και τα καδρόνια που κρατούσαν στα χέρια τους. Εκεί σταμάτησε η επίθεση. Πρέπει να κράτησε πέντε λεπτά».

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις της έδρας, γιατί πιστεύει πως δεν ολοκλήρωσαν τον «ανθρωποκτόνο σκοπό» που ο ίδιος απέδωσε στην επίθεση, ο κ. Βαξεβάνης είπε πως «στόχος της επίθεσης ήταν ο Πουλικόγιαννης, ως κεφαλή του Συνδικάτου. Όταν τον βλέπουν ξαπλωμένο και βλέπουν πώς είναι… ότι είναι “τσουβάλι”, δεν μπορούν να γνωρίζουν αν έχει καταλήξει ή όχι».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων