ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των δικαστικών

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των δικαστικών

Η Ένωση Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει απόλυτα αδικαιολόγητη τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα συγκεκριμένης δικαστικής Ένωσης (σσ: Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) εναντίον των μελών της, τα οποία «ασκούν το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο από το άρθρο 12 του Συντάγματος δικαίωμά τους».

Παράλληλα, με αφορμή τη γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το περασμένο Σάββατο, η εν λόγω Ένωση χαρακτηρίζει αποδοκιμαστέο τον απρεπή τρόπο, με στοιχεία έλλειψης σεβασμού, προς την πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς «οι τρείς πολιτειακές εξουσίες είναι ισότιμες και κατά συνέπεια ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δικαιούνται να κατέχουν τις θέσεις, καθώς και τη σειρά στις ομιλίες τους, αμέσως μετά τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής».

Ακόμη, η εν λόγω Ένωση καλεί όλους του δικαστές να εγγραφούν στην Ένωσή τους.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), εισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Ασπρογέρακας, σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, καθώς, κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, δεν του δόθηκε ο λόγος να απευθύνει χαιρετισμό και του απευθύνθηκε ο λόγος με το επώνυμό του και όχι με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΕΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ασπρογέρακας αναφέρει ότι «δεν δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων για να απευθύνει χαιρετισμό, γιατί “αποφάσισαν” ότι η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους όλων των δικαστικών Ενώσεων» και συνεχίζει: «Ουδείς μας ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή και ουδεμία εξουσιοδότηση προφορική η έγγραφη χορηγήσαμε για μια τέτοιας φύσεως και εκτάσεως εξουσιοδότηση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αποχώρησε από τη γενική συνέλευση χωρίς να απευθύνει χαιρετισμό πληροφορώντας του κυρίους δικαστές ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη Ένωση και εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της, ο οποίος δεν προσφωνήθηκε με την ιδιότητα με την οποία παρίστατο στη γενική συνέλευση δηλονότι αυτής του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων, όπως είθισται και επιβάλλεται στις γενικές συνελεύσεις των δικαστικών Ενώσεων αλλά ως κ. Ασπρογέρακας.

Ο κ. Ασπρογέρακας καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Σας ενημερώνω για την κατάσταση αυτή και σας γνωστοποιώ ότι η φωνή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος δεν θα σιγήσει, ούτε μπορεί να σιγήσει, επισημαίνοντας σε όσους εκ των συναδέλφων εισαγγελικών λειτουργών εξακολουθούν να είναι μέλη της Ένωσης αυτής ποιες μπορεί να είναι οι θέσεις και οι απόψεις της στα ειδικά θέματα και τις ιδιαιτερότητες του εισαγγελικού κλάδου, όταν και όποτε τεθούν τα σχετικά ζητήματα αλλά και ποια Ένωση μπορεί να τους εκπροσωπήσει πραγματικά με γνήσια ταυτότητα, με αξιοπρέπεια, με ευπρέπεια και μέτρο αρετής».