ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Όχι» από τους εισαγγελείς για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

«Όχι» από τους εισαγγελείς για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Μόνο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης μπορεί να τεθεί θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ανώτατους δικαστές, είπαν ομόφωνα οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου απορρίπτοντας την άποψη, ότι μπορεί να γίνει τώρα με νομοθετική η άλλη ρύθμιση.

«Η Ολομέλεια ομόφωνα εκφράζει την άποψη ότι τυχόν αύξηση των ορίων ηλικίας των Δικαστικών Λειτουργών μπορεί να γίνει στα πλαίσια αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος κατ΄άρθρο 110 αυτού, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και το άρθρο 88 παρ. 5 του ισχύοντος Συντάγματος», είναι το δια ταύτα της Διοικητικής Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στην οποία εκτός της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου έλαβαν μέρος 12 από τους 17 υπηρετούντες στην Εισαγγελία, με πέντε από αυτούς να απουσιάζουν δικαιολογημένα για λόγους υπηρεσιακούς ή υγείας.

Κατά την κρίση των ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών το ενδεχόμενο ρύθμισης του θέματος παρατάσεως των ορίων ηλικίας των δικαστικών μπορεί να γίνει, όποτε η συνταγματική αναθεώρηση δρομολογηθεί. Σε αυτή την περίπτωση έξι εισαγγελικοί λειτουργοί ψήφισαν ότι στο πλαίσιο - πάντα- επικείμενης αναθεώρησης και όχι τώρα- ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας των δικαστικών, ενώ άλλοι έξι επισήμαναν ότι το θέμα αυτό τώρα είναι άκαιρο και θα εκφέρουν γνώμη όταν η αναθεωρητική λειτουργία θα είναι ζώσα.

Σχετικές ειδήσεις