ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα προσφυγή εργαζόμενων του ΔΟΛ για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο όμιλος

Νέα προσφυγή εργαζόμενων του ΔΟΛ για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο όμιλος

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν εκ νέου οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) σε μία ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα για τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους , καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες.

Ο ΔΟΛ μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία - κάνοντας χρήση ενδίκου μέσου που o νόμος παρέχει.

Με την αίτηση αυτή, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί αύριο στη 1.00 το μεσημέρι ζητείται ουσιαστικά η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής με την οποία ο πρόεδρος υπηρεσίας δεν επέτρεψε να παραμείνει ανοιχτός ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός για την εξασφάλιση χαρτιού και της καταβολής μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας καθώς λόγω ελλείψεως χαρτιού ΤΑ ΝΕΑ δεν κυκλοφόρησαν σήμερα.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι επανέρχονται ζητώντας να μεταρρυθμιστεί το προηγούμενο καθεστώς και να επιτραπεί να μείνει ενεργός ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατατίθενται χρήματα από την κυκλοφορία των εντύπων του ΔΟΛ. Αυτός εξάλλου είναι ο μοναδικός δρόμος για να μείνουν ανοιχτά τα μέσα του ΔΟΛ,να υπάρξουν δηλαδή χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, όπως αγορά χαρτιού και καταβολή έστω μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους για να μην διακινδυνεύσει το κλείσιμο των ιστορικών εντύπων και να μην απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από αυτήν εξαρτάται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του ΔΟΛ .